kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Invasion / İstila (WHV / Tiglon)
Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Don Siegel'in klasik Body Snatchers'ı (1956) ABD'yi kasıp kavuran ünlü komünist avıyla çaktırmadan dalga geçmişti. Aslında filmin öyküsü öyle sağlamdı ki, filmin üç kopyası daha yapıldı. Bu sonuncusu da DVD'de izlenmeye değer. Uzay mekiği Patriot, ABD üzerinde parçalanır. Bir süre sonra insanlarda tuhaflaşma başlar. Psikiyatr Carol Bennell görünen gerçek yerine daha korkunç bir planın varlığından şüphelenerek kolları sıvar. 11 Eylül sonrası Amerika'ya bu prizmadan bakan film, yabana atılacak gibi değil.

Asterix et les Vikings (Assanat)
Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Köyün şefinin ağabeyi, oğlu Kuduriks'i gözü kara bir savaşçı yapması için köye bırakınca şefin aklına, gölgesinden bile korkan bu çocuğu yetiştirmek için bir fikir gelir: Kuduriks'i Asteriks ve Hopdediks'e teslim edecektir. Kendilerini çok cesur olarak gören Vikingler de korkma duygusunun nasıl bir şey olduğunu öğrenebilmek için denize açılır. Bir gün yolları Asteriks'in köyüne düşünce, kendilerine korkmayı öğretecek kişiyi bulmuşlardır: Kuduriks! Ödlek genci kaçırırlar ve devreye Asteriks'le arkadaşları girer. Ekstralar hayli güçlü.

Venus (Bir Film / Tiglon)
Film: * * * */ DVD ekstralar: * *
Bazı filmler aktörleri için yapılır. Hanif Kureishi, görmüş geçirmiş, eleğini asmaya hazırlanan usta bir aktörün gencecik, taşralı bir kızla gönül ve ruh macerası için Peter O'Toole'u boşuna seçmedi. Büyük oyuncu, büyüklüğünü hiç belli etmeden, göz kamaştırıcı bir portre çiziyor. Eski dostu Ian ile vakit geçiren Maurice, Ian'ı ziyarete gelen taze Jessie'ye tutulacaktır. Yaşlı bilge ile genç kızın buluşması, her ikisinin de kendisiyle ilgili sırları anlamalarına yol açacak güçte olacaktır. Enfes bir hayat öyküsü.

Birth / Doğum (D Home)
Film: * * * */ DVD ekstralar: * * *
Son yılların kıymeti en az anlaşılmış filmlerinden biri. Zannedildi ki, Altıncı His gibi mistik şeyler anlatmaya çalışıyor. Halbuki çok daha derin bir öyküdeyiz. Film, Central Park'ta koşan bir adamın ölümü ve aynı anda bir bebeğin doğumu ile başlar. Ve 10 yıl sonra, ölen Sean'dan dul kalmış olan Anna, Joseph ile evlenmeye hazırlanırken, 10 yaşında bir oğlan gelir. "Ben senin ölen kocanım," der. Anna darmadağın olur. Oğlan ancak Anna'nın bileceği şeyler söyler. Bir thriller mı? Hayır. Pastel renklerle, donuk ışıklarla ve ağır tempoyla bambaşka bir sinema serüveni sizi bekliyor.
Haberin fotoğrafları