kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sonay Dikkaya kendi bebeğini yaşatmak için büyük mücadele verdi. Şimdi de erken doğum yapan annelere destek vermek istiyor.

Sonay Dikkaya da ultra prematüre bebek

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
06.02.2008
Televizyon ekranlarının güzel spikeri Sonay Dikkaya, 2006 yılının ekim ayında 680 gramlık prematüre bir bebek dünyaya getirdi. Sonra da prematüre bebek sahibi annelerin simgesi ve sesi haline geldi. Her fırsatta onların sorunlarını dile getirdi. Sigortaya dahil edilmeyen prematüre bebeklerin karşılaştıkları hastane faturalarına, erken doğum yapmış tüm anneler adına isyan etti.

ZATÜRREE İLE BOĞUŞUYOR
Dikkaya'nın bebeği şu sıralar zatürree teşhisiyle Amerikan Hastanesi'nde tedavi görüyor. Bebeğinin başından ayrılmayan başarılı spiker, yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: "29 haftalık, 680 gram ağırlığında ve 30 santim boyunda ultra prematüre bir bebek sahibi olmanın zorluklarını anlatmak saatler sürer. Üç aylık yoğun bakım döneminde yaşadıklarım, prematüre bebek sahibi ailelerin neler yaşadığını anlayabilmem için çok acı bir tecrübe oldu. Üç aylık süre zarfında, bebeğime altı kez kan verildi. Kan verecek donörleri bulmak başlı başına bir sorundu. Prematüre bebek sahibi olmanın getirdiği birçok sorunu deneyimlemiş biri olarak, artık aynı derdi yaşayan ailelere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu bebekler son derece nazlı oluyorlar. Bebeğim şimdi de zatürree teşhisiyle hastanede yatıyor ve ben yine onun başında bekliyorum. Onun bana tekrar gülücükler göndermesi için, Allah'a yine dua ediyorum."