kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fazıl Say

Tatlıses Fazıl Say'dan daha saygılı!

- Tatlıses'le sahneye çıkmanıza gösterilen tepkiler üzerine "Tatlıses Fazıl Say'dan daha saygılı," demiştiniz. Eleştirilere kızdığınız için mi bunu söylediniz?
- O.Ş:
Fazıl 10 yıl önce konserinde bir cep telefonu çaldığı için, bir kadını bayağı aşağıladı. Bazı sanatçılarda vardır bu, belki konsantrasyonunu bozmak istemez ondan... Ama yukarıdan bakar, aşağılayıcı bakar. Ben Fazıl'la bir-iki konser yaptım; orkestraya hiç merhaba demez, 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' bilmem ne falan... Fakat Tatlıses'in daha ilk prova günü "Arkadaşlar ben inşaattan böyle yerlere geleceğimi bilmiyordum, bunu bana yaşattığınız için çok teşekkür ederim," demesi bile Fazıl Say'dan daha saygılı ve neyle yola çıktığının daha farkında olduğunu gösterdi bana.

- Say'ın 'Türkiye'den gitmek istiyorum' çıkışına yorumunuz?
- O.Ş:
Bence herkes özgür. Onu düşünüp söyleyebilmesi de çok güzel, karşı tarafın, 'Gitsin o zaman,' demesi de çok güzel! Bunları uygar bir şekilde tartışabilmek güzel.
- Ö.D: Ara sıra sanat camiasının celallenmesini istiyorum ben de...

- Neden?
- Ö.D:
Çünkü ancak o zaman ilgi odağı oluyorsun. Fazıl Say bunu reklam için yaptı demiyorum, yanlış anlaşılmasın ama bir varlık gösterdi, sanatçılar fikrini söymeye başladı. Ara ara böyle celallensinler, 'Giderim bak ha, yapmam valla,' desinler...

- Siz fikirlerinizi bu kadar rahat söyleyebilir misiniz?
- Ö.D:
Tabii ki! Ben de zamanında "Gitmek istiyorum buralardan, başka yerde yaşamak istiyorum," dedim. Tabii Fazıl Say gibi bir kariyere sahip olmadığım için kritik edilmedi bu!

- Gay olduğunuzu söylemeleri mi rahatsız etmişti sizi?
- Ö.D:
Yok, işimden çok başka şeylere beni odaklamaya çalışmaları.. Daha bir şey yapmaya yeltenmeden beni aşağılamak, kırmak neden? Aileme çok bulaştılar bir de...