kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Modası geçmeyen şıklık

Esra ÇORUH
02.02.2008
Erkek kıyafetlerinde de bir sezon moda olan, diğer sezon demode olabiliyor. Ama modaya esir olmayıp her zaman şık olmanız mümkün..
1) Kendinizi tanıyın
Sadece modaya uymak kadar yanlış bir davranış olamaz. Yaşınıza ve vücut yapınıza göre giyinmek şıklığın ilk adımıdır. Kusurlarınızı gizleyebilecek, üzerinizde güzel duracak ve size yakışacak kıyafetler seçmelisiniz.

2) Kalıp, yaka ve kumaş
Tarzınız nasıl olursa olsun her zaman giyebileceğiniz parçalardan biri de gömlektir. İster jean ister takım elbiselerle giyebileceğiniz gömlekleri seçerken yakasına, kalıbına, kumaşına özen gösterin.

3) Ayakkabılar önemli
Ayakkabının kıyafeti tamamlayan en önemli detay olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın. İyi ve kaliteli ayakkabıya para harcamaktan korkmayın!

4) Jean denemeden alınmaz
Sadece arada sırada giyiyor olsanız da doğru kalıpta jean bulmanız çok önemli. Yıkamasının, kesiminin yaşınıza uygun olmasına da dikkat edin. Ne kadar jean denerseniz doğrusuna o kadar yaklaşırsınız!

5) Doğru kombinasyon
Gömlek, ceket, pantolon, ayakkabı hatta çorap... Hepsini bir arada doğru kullanmak önemli. Gardırobunuzdaki kıyafetler son moda olmasa da bunları doğru tamamlayarak çok şık görünebilirsiniz.

6) Saat farkı
Erkekler için en önemli aksesuar iyi bir saattir. Mutlaka lüks bir saat olması gerekmez ama hiç çıkarmayacağınız ve her zaman takacağınız bir saat için yatırım yapmaya değer.

7) Takım gücü
Klasik ya da spor fark etmez, her erkeğin gardırobunda takımın gücü tartışılmaz. Arada bir giyen birisiyseniz de takım elbise alırken klasik renkte olanları tercih etmekte fayda var.

8) Yerine göre giyinmek
Formal bir davete jeanle katılmak uygun olmayacağı gibi, spor giyinmeniz gereken bir yere de takım elbiseyle gitmek gülünç olabilir. Doğru yerde, doğru kıyafetle olmanız trendy olmanızdan daha önemli!

9) Gardırobunuzu düzenleyin
Kilo vereceğinizi düşünüyor ve gençlik kıyafetlerinizi hâlâ saklıyor musunuz? Onları atın. 20'li yaşlardaki tarzınız ne günümüze ne de yaşınıza uygun olacaktır.

10) Bakımlı olun
Ne kadar şık olursanız olun, tıraşsız bir yüz, ter kokusu ya da çamurlu ayakkabı kadar itici bir şey olamaz. Ayrıca kıyafetinizin temiz ve ütülü, ayakkabılarınızın boyalı olmasına özen gösterin.
Haberin fotoğrafları