kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Brasserie için Paris'e gitmeye gerek kalmadı
Paris'in anlı şanlı lüks restoranlarından çok, ahşap ağırlıklı duvarlarını aynaların, vitrayların süslediği, beyaz önlüklü garsonların beyaz örtülü masalara servis yaptıkları 'brasserie' adı verilen basit restoranlarını özlerim. Yazın masalar bu brasserie'lerin önüne, kaldırıma çıkarılır, müşteriler burada oturup yemeklerini yer, biralarını içer, ceplerinden çıkardıkları gazetelerini okur. Bu restoranlarda huzur vardır. Brasserie'nin kökeni, Fransızca 'bira yapan' anlamına, 'brasseur'den geliyor. Paris'te şarabın ağırlıklı olduğunu düşünenler için ilginç bir ayrıntı. Bunun nedeni, 1871'de Prusyalılar tarafından işgal edilen, Alman kültürünün ağırlıkta olduğu Alsace bölgesinden kaçıp, Paris'e gelenlerin kendi yemek ve içki kültürlerini sürdürmek amacıyla farklı konseptte restoranlar açmaları...