kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Stealing Beauty / Çalınmış Güzellik (Saga / A&E Film)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Stealing Beauty / Çalınmış Güzellik (Saga / A&E Film)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
Masumiyet üzerine bir Bertolucci güzellemesi. Polanski yıllar önce Sydne Rome ile benzer bir konuyu daha alaycı bir tonla işlemişti, Che? başlıklı filminde. Bu filmde Toscana'dayız: 19 yaşındaki Amerikalı 'taze', Lucy, annesinin ölümünün ardından İtalya'da bir villaya konuk olur. Burada birkaç pişkin entellektüel de kalmaktadır. Hepsi de kızın bekareti (her anlamda) karşısında büyülenir. Her ne kadar Bertolucci'nin ilk ve orta dönemlerindeki gibi güçlü olmasa da, anlatımı ve görselliğiyle iz bırakmış bir film.

Disturbia (DreamWorks / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: *
Hitchcock sağolsun. Ustanın başyapıtı Arka Pencere, DJ Caruso'nun bu filmi için cömertçe kullanılmış. Konu neredeyse aynı, zaman ve aygıtlar farklı. 17 yaşındaki Kale'in babası kazada ölünce hayatı kararır, öğretmenine yumruk atınca ev hapsine alınır. Burada sıkıntıdan etrafı gözetler ve yan komşunun bir seri katil olduğuna hükmeder. Tabii işler sandığından farklıdır. Başı sonu belli olsa da aradaki heyecanlı sahneleriyle sarıyor.

Edmond (Assanat)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * *
David Mamet'in sarsıcı öyküsünden yola çıkan film, yoldan çıkış ve kayboluş üzerine bir korku tüneli gibi. Sıradan hayatını bir falcı ile karşılaşınca terk eden Edmond (muhteşem bir William Macy) kendisini gecenin koyu saatlerinde New York'un karanlık köşelerinde barlarda, genelevlerde bulur. Gezinti karmaşık bir iç hesaplaşmaya ve unutulması güç bir finale doğru ilerleyecektir.

Caro Diario / Benim Sevgili Günlüğüm (VideoExpress / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: Yok
İtalyan sinemasının uslanmaz çocuğu Nanni Moretti, belgesel tadındaki bu hoş filmle Cannes ve New York film şenliklerinde en iyi yönetmen ödüllerini alalı 14 yıl oluyor. Ama karşımızda hâlâ taze, içtenliği aşınmamış bir yapıt var. Üç öykü burada iç içe geçiyor. Kanser teşhisi üzerine Woody Allenvari bir bölüm de bunlara ekleniyor. Sinema tutkusu olanlara özel.

The Brothers Solomon / Solomon Kardeşler (Sony Pics)
Film:
* * / DVD ekstralar: * * * "Yabaniler medeniyete girince ne olur?" filmi, bir nevi. John ve Dean egzantrik babaları tarafından, kadınsız Kuzey Kutbu'nda ıssız bir buzulda yetiştirilmiş iki kardeştir. Baba komaya girince işler değişir: Çünkü ihtiyar ölmeden evvel bir torunu olsun istemektedir. Kardeşler bunun üzerine hemen bir anne bulmak ve onu gebe bırakmak üzere yola koyulurlar. Gerisini tahmin ediniz. Beklenmedik durumlar ve sık sık kahkaha üreten sahneler. Hafif sıklet ve hoş.
Haberin fotoğrafları