kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Her ayın 15’inde bayilerde olacak dergi, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanıyor.

Bu rakı adamı çarpmıyor

28.10.2007
'Herkesin rakı sofrasında anlatacak bir hikâyesi vardır.' Bu felsefeden yola çıkılarak hazırlanan TurkishRakı dergisinde geleneksel bir rakı sofrasında olması gereken her şey var..
Ruslar votkaları, Meksikalılar tekilaları, Almanlar biraları, Fransızlar şarapları, biz ise rakımızla tüm dünyaya nam saldık. Bir nevi milli içkimiz sayılan rakı; sofrası, hikâyeleri, mezeleriyle diğer içkilerden de ayrılır. Rakı masasına oturmak biraz deneyim biraz da birikim ister. Sek, duble, yolluk... Tüm bu terimleri anlamadan, rakıyı beyaz peynirle yudumlamadan, iki tek atarken kadeh kaldırmadan rakı sofrasında oturulmaz. Hem düğün derneklerde ayrı bir yeri vardır onun hem de efkar masalarında, dert paylaşımlarında... Türk toplumunda oldukça önemli bir yere sahip, kökeni çok eskilere dayanan ve Türk edebiyatından müziğine kadar birçok alanda etkisi hissedilen rakının artık bir dergisi de var. Her ayın 15'inde çıkacak olan TurkishRakı, 'Rakı masasındaki her şey' sloganıyla yola çıkıyor.

İKİ DİLDE BİRDEN
Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan dergi, rakının engin kültürünü sadece Türklere değil, yurtdışındaki vatandaşlara da anlatmayı amaçlıyor. Üstelik her isteyenin yazısıyla, çizisiyle ya da fotoğraflarıyla katılabileceği bir platform TurkishRakı. Rakı sofralarının başka hiçbir yerde olmayan muhabbetlerini, yöreden yöreye değişen lezzetli mezelerini, edebiyatını, mekanını, efsanelerini, tarihini anlatmayı amaçlayan derginin ilk sayısında Madam Despina'dan Ahmet Ümit'e, Altan Erkekli'den Şevval Sam'a ve Selim Sesler'e kadar birçok konuk var. Üstelik sadece rakı mezesi tarifleri ve rakı sofrası adabı yok, futbol, müzik, sinema gibi rakıya eşlik eden konular da bu dergide yerini buluyor.
Haberin fotoğrafları