kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya sofrasından notlar

26.08.2007
* ABD'nin güney kesiminde favori yiyecek, 'timsah şiş'. Hayvanın özellikle kuyruğu, bol yeşillik ve mısır eşliğinde kızartma olarak servis edilirken, öteki kısımları da iştahla tüketiliyor.

* Amerika'da her yıl 550 milyon adet satılan Big Mac, Japonya'da ise bu yılda yaklaşık 150 milyon adet tüketiliyor. Amerika'da her yıl 550 milyon adet satılan Big Mac'in şerefine Kuzey Huntington'da, McDonald's Big Mac Müzesi açıldı.

* Güney Amerika'da yerlilerin 'ağaç tavuğu' adını taktığı İguana, en sevilen yiyeceklerden. Nikaragua'nın en sevilen yiyeceklerinden biri ise, pin pon topu büyüklüğündeki kaplumbağa yumurtaları.

* Tayland'da yılan kanının bardağı 200 dolara alıcı buluyor. Cinsel güce iyi geldiğine inanıldığı için epey müşteri bulduğu biliniyor.

* Dünyada silahlanmaya yılda 1 trilyon dolar harcanırken, Dünya Gıda Programı'nın aldığı toplam yardım miktarı yine yılda 2 milyar 700 milyon doları geçmiyor.

* Çinliler, karidesleri canlı canlı haşlayarak, hareket halindelerken servis etmeyi bir gelenek haline getirmiş.

* Dünyada herkese yetecek kadar yiyecek üretilmesine rağmen, toplam nüfusu ABD ve Kanada'yı geçen 852 milyon insan geceleri aç uyuyor. Bu yüzden her dört saniyede bir insan hayata veda ediyor.