kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kraliçe Elizabeth

Sinefiller İçin...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
24.11.2007
* Shekhar Kapur'un yönettiği, Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush ve Samantha Morton'un oynadığı Elizabeth: Altın Çağ, İngiliz tarihinin en ilginç kraliçelerinden birini anlatıyor. İngiliz tarihinde 16. yüzyıl, 1533-1603 yılları arasında yaşayan bu ilginç kraliçenin, Elizabeth'in adıyla, 'Elizabeth Çağı' olarak anılıyor.

* Kendisi bir şair de olan Kraliçe Elizabeth'in Beyin Gidişi Üzerine (On Monsieur's Departure) isimli şiirinden bizzat çevirdiğimiz bir bölüm: "Ben yumuşacığım, eriyen kar gibiyim; / daha gaddar ol istersen bana karşı, sevgili, / ya da istersen daha tatlı davran bana / Bırak beni yükseleyim, bayatım ya da, / bırak yukarılarda veya aşağılarda olayım. / Ya da daha tatlı bir hayatım olsun, bırak/ ya da izin ver öleyim de aşkın ne manaya geldiğini unutayım tamamen."

* Suna'nın oyuncularından Erol Mütercimler, aralarında Komplo Teorileri, Satılık Ada: Kıbrıs, Bu Vatan Böyle Kurtulur ve Gelibolu 1915'in bulunduğu pek çok kitabın da yazarı. Üç farklı üniversitede çalışan ve Strateji ve Devrim Tarihi dersleri veren Mütercimler, acaba akademisyenlerin oyunculuk yapacakları bir dönemin öncüsü olabilir mi?

* Saklı Yüzler, Handan İpekçi'nin yeni filmi. Büyük Adam Küçük Aşk 2001 yılında gösterime girmişti. İlk filmi Babam Askerde'yi ise 1995'de çekmişti. Altı yılda bir filmlik bu hesaptan İpekçi'nin bir sonraki filmini 2013'de seyredeceğimiz sonucuna ulaşıyoruz. Engin Ayça'yı beklediğimiz gibi onu da 17 yıl beklemeyelim de!

* Bu hafta Angel'da seyredeceğimiz Charlotte Rampling, yönetmen François Ozon'un hayran olduğu bir oyuncu. Rampling, Visconti'nin Lanetliler'inde, Liliana Cavani'nin Gece Bekçisi'nde ve yine Ozon'un Havuz filminde rol aldı. 1946 doğumlu Rampling, Empire dergisi tarafından film tarihinin en seksi 100 kadınından biri seçildi.
Haberin fotoğrafları