kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Elephant Man / Fil Adam (Saga / A&E Film)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * * *
1980 yılının bombası, David Lynch adlı genç ve aykırı yönetmenin, düşsel bir atmosferde görselleştirdiği, solgun siyah-beyaz filmdi. Victoria döneminde yaşamış John Merrick adlı adam, yüzündeki deformasyon nedeniyle sadece gözlerini açıkta bırakan bir külahla gezmekte, bir karnaval bezirganının kölesi olarak acılar içinde yaşamaktadır. Film, Frederick Treves adlı bir doktorun ona insanlık onurunu kazandırma mücadelesidir. Anthony Hopkins ve John Hurt'ün muazzam oyunları ile tarihe geçen büyük bir yapıt.

Clean / Temiz (Video Express / Tiglon)
Film: * * * / DVD ekstralar: * *
2004 Cannes Film Festivali ödüllü aktristi Maggie Cheung'dan, yetenekli Olivier Assayas'ın senaryosunu yazıp yönettiği etkileyici bir film. Geçmişi uyuşturucu bağımlılığı ve suç dosyası yüzünden kirlenmiş bir kadın olan Emily eski bir rock yıldızı olan eşinin aşırı dozdan ölümü ardından terk ettiği oğlu Jay'i bulup onu ve kendi hayatını geri kazanma çabası. Nick Nolte enfes oynuyor, Beatrice Dalle da fena değil. Biraz Nirvana vurgusu ve yırtıcı 'erken' Eno müziği ile de iz bırakıyor.

Becoming Jane / Aşkın Kitabı (Hanway / Tiglon)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * *
Jane Austen'in olgunlaşıp romancı olarak adını duyurmasının hikâyesi. 1795 yılı: Jane, parası kıt ailesi tarafından zengin biriyle evlendirilmeye çalışılır. Ama oralı olmaz. Ve yakışıklı İrlandalı, Tom çıkagelir. İlk bakışta aşk değildir bu; ama içlerinde büyür, serpilir. Bu arada zengin koca adayı Wisley evlilik teklif eder. Jane, özgür mizacıyla, acaba geleneklere karşı koyup kendi yoluna gidecek midir? Melodram tuzağına düşmeyen, büyük oyuncularla destekli, sağlam bir film.

A Business Affair / Bir İş İlişkisi (Sony Pictures)
Film: * * * / DVD ekstralar: H
Bu da Becoming Jane gibi bir 'olgunlaşan ve özgürleşen kadın' filmi. Güzeller güzeli Kate Swallow, kibirli ve sıkıntılı bir yazar olan Alec Bolton ile evlidir. Alec bir krizdedir; kitabını bitiremez. Bu arada Kate bir kitap yazar; yayıncı Vanni Corso'ya verir. Corso Kate'e âşık olur ve o da bir müddet sonra kadının yazarlığını kıskanır. Sonunda Kate kazanacak mıdır? Tatlı bir hikâye.

Fracture / Cinayet Gecesi ( D Home)
Film: * * * / DVD ekstralar:
Herhangi bir 'kusursuz cinayet' filmi değil bu. Son derece ustaca bir senaryo ve dört dörtlük oyunlar. Tabii işin içinde Anthony Hopkins var. Ted Crawford, karısı Jennifer'ı aldattığı için zekice bir planla öldürür. Cinayet yerine gelen detektif Rob Nunnally, yerde yatanın sevgilisi olduğunu anlayınca şok geçirir. Devreye hırslı savcı Willy Beachum da girince her ayrıntı muazzam önem kazanır.
Haberin fotoğrafları