kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lahmacunlu, soğanlı yolculuk dönemi bitiyor

Zübeyde YALÇIN - ANKARA
TBMM Adalet Komisyonu'nun, kabul ettiği Türk Ticaret Kanunu'nu değiştiren yasa tasarısına göre otobüslerde tavuk taşınamayacak, lahmacun yenemeyecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Lahmacunlu, soğanlı yolculuk dönemi bitiyor
TBMM Adalet Komisyonu, Türk ticaret sistemi ve vatandaşların hayatını derinden etkileyecek yasa tasarısını kabul etti. Yeni Ticaret Kanunu yürürlüğe girdiğinde "kamyoncu kültürü" tarihe karışacak, otobüslerde kebap, lahmacun yenmeyecek, çifte bilete tazminat ödenecek. Adalet Komisyonu, dün yapılan toplantısında Türk Ticaret Yasa Tasarısını kabul etti. Tasarı şu düzenlemeleri içeriyor:

LAHMACUN VE KEBAP YASAĞI: Şehirlerarası otobüsler ve diğer yolcu taşıma araçlarında özellikle kokusu ile vatandaşları rahatsız eden yiyecekler tüketilemeyecek. Yani lahmacun, kebap, soğan, sarmısak gibi yiyecekleri tüketmek yasak olacak. Otobüslerde görmeye çok alışık olduğumuz tavuk gibi canlı hayvanları taşımak da tarihe karışacak. Gece yarısından sonra olmak üzere, yolcuların uyuduğu saatlerde yüksek sesle müzik çalınmayacak. Yolcuların seyahat edeceği koltukların temiz olması sağlanacak. Otobüslerde sigara içilmeyecek.

SALDIRGAN SATIŞ: Müşterinin karar verme özgürlüğüne, 'hediyelerle' etki edilemeyecek. Saldırgan satış teknikleriyle müşterinin karar verme özgürlüğü kısıtlanamayacak. Evin kapısına gelerek veya yoldan çevirerek yapılan satışlar, 'saldırgan satış yöntemi' olarak değerlendirilecek.