kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İddialara göre, o dönemde söz konusu arazinin değeri olarak "446 milyon TL Tercüman'ın sahibi Kemal Ilıcak'tan, mevduat sertifikası alındı" diye açıklama yapıldı. Ancak kooperatifin kasasına giren bir şey olmadığı öne sürülüyor.

KC Grup, Ataşehir'in komşusu arazide 98 metrekarelik daireler inşa edecek

* Söz konusu 65 bin metrekare arazi daha sonra Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner'in şirketi Yonca A.Ş'ye satıldı. Balkaner'in bankasına el konulması üzerine arazinin bu bölümü de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti.

* 1995 yılında yapılan genel kurulda kat karşılığı 3 adet teklif mektubundan Eltes firmasının verdiği yüzde 35'lik teklif kabul edildi ve inşaatların 33 ay içinde bitirilmesi ve teslim edilmesi şartı ile sözleşme yapıldı.

* 2005'e gelindiğinde ortada halen bir şey yoktu. Sukent'in bazı üyeleri hareketlendi. Ticaret sicilinden üyelerin isimleri bulundu. Adreslerine mektuplar gönderildi ve Haziran 2006'da yönetim kurulu toplandı.

* Son olarak, KC Group ile 4 Aralık 2007 tarihinden başlayan bir sözleşmeye imza atıldı. Buna göre, inşaatların bitirilme süresi 36 ay olarak belirlendi. Sözleşmede, 4 Aralık 2007 tarihinden itibaren en geç 9 ay sonra ruhsat alınıp hafriyat yapılması şartı konuldu. Bu arada, Eltes'in koyduğu tedbir devam ettiği için de sözleşmede "6 ay içinde Eltes'in tedbiri kaldırılamazsa sözleşme yok hükmünde olacaktır" denildi. Dairelerin büyüklüğü 98 metrekare olarak belirlendi.