kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kaynağı İkinci Dünya Savaşı olan hızlı okuma tekniğini öğrenmek artık kolay. Üç haftalık bu kurslar, Milli Egitim Bakanlığı tarafından onaylı

Hızlı tramvay devrinde hızlı okuma farz oldu

07.12.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Hızlı tramvay devrinde hızlı okuma farz oldu
Milyonların canına mal olan İkinci Dünya Savaşı'nda, Britanyalı pilot ve gözcüler tarafından özel bir teknik geliştirilmiş. Bu teknik, askerlerin gördüklerini 'hızlı okuma'larını ve hayatta kalmalarını kolaylaştırmış. Aynı teknik, şimdilerde kariyerlerini parlatmak isteyenlerin verimliliklerini hızlandırmak üzere kullanılıyor. Bu tekniği bir anlamda tersyüz edip, verdiği Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslarla binlere ulaştıran Türk kuruluşu ise, 'Alternatif Gelecekler Eğitim Danışmanlık' (ALGE). Adına EHO (Etkin Hızlı Okuma) denilen bu yöntemde, nasıl egzersiz sonucu bir atletin bacak kasları gelişiyor ve daha hızlı koşabiliyor ise, aynı mantıkla, insan gözünün algılama kapasitesinin de artabildiği ortaya çıkarılmış. Savaştan sonra, bu teknik önce ABD'de okumaya uyarlanmış. Resim yerine, kelimelerle yapılan takistoskop çalışmalarıyla, beynin kelimeleri hızlı bir şekilde algılaması, ve hızlı okuması sağlanmış.

ÜNLÜ ŞİRKETLER DERS ALDI
ALGE, şu ana kadar Sabancı Üniversitesi'nden Levi's'a, Turkcell'den Toyota, Akbank, Garanti Bankası ve Microsoft'a kadar uzanan birçok kurumun personeline de hizmet götürmüş. Şirketin kurucusu ve EHO sisteminin asıl yaratıcısı ise Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan. ALGE kurucu ortağı Tuğrul Türkkan da, babası Ord. Prof. Reha Oğuz Türkkan ile kurduğu bu yapıda, zamandan tasarruf etmeyi arzulayan birçok yöneticiye yardımcı olmuş. Öte yandan, ALGE'de OKS ve ÖSS gibi 'kader' sınavlarına hazırlanan binlerce gence yönelik çözümler sunuluyor. Bu anlamda, ALGE'nin bilgi ve kariyer savaşının, cepheden iş hayatına kayıp kaymadığını düşünmemek güç. Kısacası günümüzde hayatta kalabilmenin yolu, en kısa sürede en fazla bilgiye sahip olmaktan geçiyor.