kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
La Haine / Protesto (A&E Film)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * * *
12 yıl oldu bu film çıkalı, ama Fransa'daki banliyölerin hali hâlâ aynı. Daha yeni yaşadık şiddet dalgasını. Vincent Cassel'i bize tanıtan film, Paris'in en berbat varoşunda polise ait kayıp bir silah bulan üç gencin bir gününü anlatır. Baştan sona nefrete bürünmüş insanların, yabancı düşmanlığının ve şiddetin kışkırtıcı öyküsü, harika ekstralarla dolu nefis bir kutuyla sunulmuş.

Georgia Rule / Georgia Yasası (D Home)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
Üç farklı kuşağın gözde kadın oyuncuları bir arada. Jane Fonda (Coming Home, Klute), Lindsay Lohan (Katilimi Tanıyorum, Herbie: Tam Gaz), Felicity Huffman (Transamerica, Desperate Housewives). Lilly, 17 yaşındaki asi genç kızı Rachel'i 'dediğim dedik' anneannesi Georgia'nın yanına gönderir. Rachel, gittiği kasabayı seksiliğiyle darmadağın eder. Bir de sır açıklar; annesi de bunun üzerine ekibe katılır. Öyküde fazla bir şey yok, ama oyunlar DVD için yeterli.

Hostel Part II / Otel II (Sony Pictures)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
Yönetmen Eli Roth, şok dalgaları yayan ilk Otel'den sonra dehşeti birkaç adım daha zorluyor. Mevzu malumunuz: Slovakya'da metruk bir fabrikaya kandırılıp getirilen Avrupa ve ABD'li insanlar, ölümü ilk elden yaşatmak isteyen zenginler tarafından akla gelmez işkencelerle öldürülür. İkinci filmde kurbanlar, Romalı üç genç kız. Son 40 dakikaya dayanan her şeye dayanır.

The Phantom of the Opera / Operadaki Hayalet (Assanat)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Andrew Lloyd Webber'in gişe rekorları kıran müzikali, görselliği ve şaşaayı seven yönetmen Joel Schumacher'le bir şeylere benzemiş. Paris operasının derinliklerinde yaşayan çirkin hayalet bestecinin güzel bir kadınla aşkı. Seveni için (ben yokum) harika bir soundtrack ve sağlam efektler. Noel dönemine uyan bir DVD.

Fantastic Four / Rise of the Silver Surfer (Fox / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * * *
Bay Fantastik, Alev Adam, Görünmez Kadın ve The Thing gene işbaşında. İlk çıkışıyla 'çizgi romandan filme' geleneğine yeni ve esprili bir nefes getiren bu filmde uzaydan gelen kozmik dalgaların içinden Silver Surfer çıkacaktır. Tabii her zaman olduğu gibi yeryüzü tehlikededir ve büyük bir savaş yaşanacaktır. İki diskli versiyon FF hayranları için daha tatmin edici.
Haberin fotoğrafları