kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Marmara'da dev köpek balığı GALERİ

Yeni Haber
Büyükçekmece'de balıkçıların ağına takılan devk köpek balığı görenleri hayrete düşürdü. Balık sürülerinin peşinden Marmara Denizi'ne geldiği tahmin edilen "Pamuk" cinsi köpek balığının boyu 6 metre, ağırlığının ise yaklaşık bir ton olduğu belirtildi.

Büyükçekmece açıklarında yakalanan köpek balığı vatandaşların bilgilenmesi amacıyla sergilenecek. Balıkçıların ağına takılan dev köpek balığını Gürpınar'daki balık restaurantına getiren Kenan Balcı, pamuk cinsi köpek balığının bugüne kadar Marmara Denizi'nde yakalanan en büyük köpek balığı olduğunu söyledi.

Vatandaşların köpek balıkları hakkındaki bilgisinin artması için dev köpek balığını sergilemeye karar verdiğini ifade eden Balcı, "Yıllardır balıkçılık yapıyorum. Bu gördüğüm en büyük köpek balığı. Bunu ağların zaptetmesi imkansız. Bu köpek balığı, balık sürülerinin arasına sıkşıtırılarak yakalandı. Öğrencilerin ve vatandaşların gelip dokunarak incelemesi bilgi sahibi olması için sergileyeceğiz." dedi. Balcı, köpek balığının daha sonra ilaç ve kozmetik alanında kullanılması için satılacağını söyledi.

Öte yandan dev köpek balığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yoldan geçen vatandaşlar durarak köpek balğını dakikalarca izledi. Ağzının genişliği yarım metre olan balığın boyunun 6 metre, ağırlığının ise yaklaşık bir ton olduğu belirtildi.

CİHAN