kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Japonya'dan fotoğraf gönderip yakalattı

Müslim SARIYAR
Fatih'te fotoğraf çekerken kapkaça uğrayan Japon yazar, ülkesine dönünce zanlıları görüntülediğini fark etti. Gönderdiği karelerle polis kapkaççıları tespit etti ve yakaladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Japonya'dan fotoğraf gönderip yakalattı
Yeni kitabı için İstanbul Fatih'te fotoğraf çeken Japon kadın yazar Sachiko Shibusawa'nın çantası kapkaççılar tarafından çalındı. Ancak Shibusawa, iki kapkaççıyı fotoğrafladığını fark etti. Japonya'ya dönen kadın yazar, fotoğrafları kargoyla İstanbul polisine yolladı. Polisin fotoğraflardan yola çıkarak gözaltına aldığı 2 kişi tutuklandı.

ŞİKÂYETTE BULUNDU
Türk âşığı Japon kadın yazar Shibusawa Türkiye'yi anlatan yeni kitabına görsel öğeler eklemek için Balat'a geldi. Burada fotoğraf çekerken, makinesinin kadrajına iki kişi takıldı. Shibusawa bu iki gencin fotoğraflarını da kitabına eklemek için çekti. Bir süre sonra Japon yazarın yanına yaklaşan 2 kişi omuzunda asılı olan çantayı alıp kaçtı. Bir miktar parası ve fotoğraf makinesi çalınan Shibusawa, Fatih Karakolu'na şikâyette bulundu. Japon yazar ülkesine döndüğünde çektiği karttaki görüntüleri bilgisayarına aktarırken fotoğraftaki iki kişinin çantasını çalanlar olduğunu fark etti. Fotoğrafları kargoyla Fatih Emniyeti'ne gönderdi. Bunun üzerine Balat bölgesinde inceleme başlatan ilçe ekipleri, kısa sürede Hayrettin K. ve İsa Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

TÜRKİYE HAYRANI
Gezgin bir yazar olan Sachiko Shibusawa'nın defalarca ziyaret ettiği ve hayranı olduğu Türkiye ile ilgili çok sayıda kitabı var. Japon yazarın "İstanbul'da Zaman Yavaş Yavaş Akıyor" adlı ilk kitabından başka gezi kitapları ve Osmanlı tarihini konu alan romanları da mevcut...
Haberin fotoğrafları