kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Güler Sabancı: Sizin gibi girişimci olamadım

KAGİDER'İN gecesinde aynı masada oturduğumuz Silk&Cashmere'in yaratıcısı iş kadını Ayşen Zamanpur ayağa kalktığı bir ara, Güler Sabancı'yla mini bir sohbet yaptı.
O sırada Silk&Cashmere koleksiyonunu beğeniyle takip eden Güler Sabancı'nın ağzından, 'Hayatımda sizin gibi girişimci olamadım' diye bir cümle çıktı. Zamanpur haliyle şaşırdı. Ne de olsa, her fırsatta dünyanın en ön saftaki ' güçlü kadınları' arasında gördüğü, başarısını dünyanın kutladığı, dev bir holdingi yöneten bir kadındı bunları söyleyen.
Güler Sabancı'ya 'Ayşen Hanım'a böyle söylemişsiniz ama bakın şu anda masalarda servis edilen şaraplar sizin projeniz değil mi?' dedim gülümseyerek. Davette, geceye katkıda bulunan Güler Sabancı'nın Gülor şarapları ikram ediliyordu çünkü. Güler Sabancı, "Evet ama o proje en çok benim dayımın" dedi ve söz yine şarap üzerinde bulunan aşırı vergi yüküne geldi. Güler Sabancı'nın dayısı Orhan Türker, hayatını yeğeniyle birlikte kurduğu Şarköy'deki bağda üzümlere adamıştı ve gerçekten kaliteli şarap üretmek için ne gerekiyorsa yapıyordu. Güler Sabancı, 'Dayım bugünlerde çok mutsuz. Vergi yükü onu çok üzüyor' dedi.