kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cruising / Devriye (WHV / Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
23.11.2007
Cruising / Devriye (WHV / Tiglon)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
The French Connection'ın yönetmeni William Friedkin'in filmi, artık sinema tarihine mal olmuş sayılır. 1980 tarihli filmde, her şeyin mubah olduğu 1970'lerin sonlarında, New York'u kasıp kavuran bir seri cinayetler öyküsü var. Acemi dedektif Burns, kıyıda parçalanmış cesetler bulununca, patronu tarafından göreve getirilir. Katil, kurbanlarını şehrin gay barlardan bulmaktadır. Burns, katili bulmak için gay kılığına girer. Friedkin bizi itici ve irkiltici bir dünyada, simgelerle dolu müthiş bir öyküye sokuyor. Tartışmaları hâlâ süren, şiddet yüklü bir gerilim.

Winter Passing / Babamın Mektupları (Fox / Assanat)
Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
'Bağımsız'lar arasından sivrilmiş, enfes bir film. New York East Village'da geçimini barda servis yaparak sağlayan genç aktris Reese, bir gün teklif alır. Kapalı bir hayat yaşayan yazar, babasıyla ölmüş annesinin mektuplarını verirse, yayınevi ona 100 bin dolar ödeyecektir. "Hık mık," der ama sonunda kabul eder. Yıllardır görmediği asi ruhlu babasını Michigan'da bir yerde bulur. Baba Don her gün sabahtan akşama içip, aleme küfretmektedir. Yanında sevgilisi ve bir de eski rock yıldızıyla. Reece bu aleme girmeyi reddeder. Ama mektupları bulup okumaya başlayınca hayatında değişimler olacaktır. Mutlaka izleyin.

Vacancy / Boş Oda (Sony Pics)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * *
Son yılların en şık gerilimlerinden biri, Macar Nimrod Antal'in Budapeşte metrosunda geçen filmi Kontroll idi. Antal bu yeni filmde, ABD'de Route 66 benzeri bir uzun yolda Hitchcock'un bayılacağı bir salaş motele götürüyor bizi. Geçimsiz genç çift, arabaları bozulunca bu moteli buluyor. Resepsiyondaki adam tekin değildir ama asıl dert 4 numaralı odada başlayacaktır. Burada bazı videolar bulurlar ama anlaşılır ki bu cinayet videoları aslında bu odada gerçek 'misafir'lerle çekilmiştir. Kameralar gizlice çekim yaparken artık çiftin tek derdi bu belalı yeri ölmeden terk edebilmektir. Usta işi, kan donduran bir film.

Die Hard 4.0
Film: * * * / DVD ekstralar: * * * * *
1988'de başlayan 'action movie' canavarının dördüncüsünde Bruce Willis beşaltı yaş daha yaşlı; ama hâlâ canlı. Bu kez her şey bir telefonla başlıyor. "FBI'ın data sistemindeki bip sesi nedir?" diye bakılırken anlaşılıyor ki, uluslararası terör şebekesi ABD Bayramı olan 4 Temmuz'da bütün sistemleri virüsle çökertip ülkeyi felç etmeyi planlamaktadır. Tabii gözler bizim John McClane'e döner. Bütün hacker'lar toplanır ama bir tanesi kaçaktır. Her zamanki gibi müthiş aksiyon sahneleriyle dolu, kanlı canlı bir Die Hard bu. Kaça kadar gider bilinmez. Ekstralar göz kamaştırıcı.
Haberin fotoğrafları