kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Futbolda yeni jenerasyon geliyor

- Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olabilir miyiz?
- E.Y:
İyi bir turnuva oynayacağımızı düşünüyorum.
- S.A.Ç: Ama Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası'ndan çok daha zor. Çok iyi 16 takım var. Birinci torbada ev sahipleri Avusturya ve İsviçre'nin yanı sıra Yunanistan ve İspanya var. Bunlar uygun takımlar ama Fransa, İtalya ve Almanya gibi büyük takımlardan biriyle mutlaka eşleşeceğiz.
- E.Y: Ama hiçbiri de bugünkü koşullarda yenilmez takım değil.
- C.Ş: Ama onlar turnuva takımları.
- S.A.Ç: Bizim futbolumuz yeniden yapılanma döneminde. Avrupa Şampiyonası'nda iyi skordan çok, iyi futbol bekliyorum. Bir çıkış olabilir. Futbolcularda yeni jenerasyon kazanma dönemi.
- E.Y: Evet, o jenerasyon geliyor. Futbolumuza sempatiklik kazandıracak yeni isimler var.

- Milli Takım'ın bir ara peş peşe yenilgiler almasının nedeni neydi?
- C.Ş:
Yanlış seçimler. Bir de elimizdeki jenerasyon yaşlandı.
- S.A.Ç: Şenol Güneş de, Ersun Yanal da jenerasyon değişimini yapmak istedi ama yapamadılar. Çünkü Hakan Şükür nedeniyle ilk kez Milli Takım üzerinden Galatasaray'ın hegemonyası oluşmuştu.
- C.Ş: Fatih Terim de Hakan Şükür'ü almadı kadroya. Aslında Şenol Güneş ve Ersun Yanal'a medya tahammül edemedi. Çünkü ikisi de Terim kadar renkli ve polemiğe açık değil. İkisi de şu anki jenerasyonu o zaman yaratacaklardı ama medya izin vermedi. Bir de kulüpler işin içine girdi.

- Serdar Ali Çelikler Galatasaray'ın, Esat Yılmaer Fenerbahçe'nin Cem Şengül de Beşiktaş'ın bu sezondaki performansını nasıl görüyor?
- S.A.Ç:
Galatasaray bu sene iyi. Feldkamp bu kadar eleştirilmeyi hak etmiyor. Ligi ya birinci ya ikinci bitirir. Zaten son 15 yıldır hep zirvede olan bir takım.
- E.Y: Fenerbahçe ligin en kaliteli takımı. Her an oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncuları var. Türkiye liginin üstünde bir kadrosu var.
- C.Ş: Beşiktaş son 14 yılda bir kez şampiyon oldu, yani kötü yönetiliyor. Bu sene Yıldırım Demirören yönetiminin yaptıkları herkesin sabrını taşırdı. Çok karışık bir kulüp oldu. Çarşı, yönetimden daha çok konuşuluyor.

- Görsel olarak hangi futbolcuların fotoğrafları ilgi çekiyor, sizin arka sayfa yakışıklılarınız kimler oluyor?
S.A.Ç:
Yabancılar; Alex, Roberto Carlos...
Haberin fotoğrafları