kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rektör Bey'in masraf listesi

SABAH RECAİ KÖMÜR
Sayıştay denetçileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alıcı'nın, Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'na ödettiği, aralarında kadın pedinin bile bulunduğu faturalarda usulsüzlük saptadı..
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından üniversite bünyesinde yapılacak bilimsel araştırmalara ve etkinliklere destek olması amacıyla kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'nda (DEVAK) incelemelerde bulunan Sayıştay denetçileri, vakfın başkanı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve yönetim kurulundaki öğretim üyelerinin, vakıf kasasını kendi özel hesapları gibi kullandığını ortaya çıkarttı. Denetçilerin raporlarına rektör ve yöneticilerin kadın pedi, iç çamaşırı, alkollü içki, çeşitli mutfak harcamaları, şahsi cep telefonu görüşmeleri, tekstil ürünleri ve saat faturalarını vakıfa ödettiği yansıdı. 2007 yılı içerisinde vakfın hesaplarında geçmişe dönük inceleme başlatan denetçiler fatura incelemerinde ilginç detaylarla karşılaştılar Aynı zamanda vakfın başkanı olan Prof. Dr. Alıcı'nın başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin şahsi harcamalarını vakfa fatura ettiği belirlendi. Denetçilerin raporlarında, yumurtadan tuvalet kâğıdına, şampuandan mutfak malzemesine, cep telefonu faturasından kadın pedine, bayan pantolonundan kol saatine kadar üniversite ve bilimsel araştırmalarla ilgisi olmayan yüzlerce kalem ürünün parasının vakıf tarafından ödendiği bilgisi yer aldı. Buna göre sadece son bir yol içerisinde yüzlerce milyon YTL'lik alkollü içkinin faturası vakıf tarafından ödenirken, harcamalar arasında kadın pedi bile bulunuyor.

YÜKLÜ TELEFON FATURASI
Sayıştay denetçilerinin faturalar üzerindeki incelemelerinde dikkat çeken bir diğer bölüm ise vakıf yöneticilerinin kullandıkları cep telefonlarına ait faturalar oldu. Başta Rektör Prof. Dr. Alıcı olmak üzere çok sayıda öğretim üyesinin faturalarının vakıf tarafından ödendiği raporlara yansıdı. Denetçiler 2003 yılı cep telefonu faturalarında yaptıkları incelemelerde fatura tutarlarının kişi başı 1 milyar TL'yi bulduğunu belirledi. Sayıştay denetçileri, "Harcamalarda dikkat çeken bir vurdumduymazlık var. Kamu kaynaklarının sorumsuzca harcandığı açıkça ortada" yorumu yaptı. Prof. Emin Alıcı ise "Konunun Rektörle yani benimle hiç bir ilgisi yok. Sayıstay denetçisinin hazırladığı raporda rektörlükle ve rektörle ilgili hiçbir şey yok. Gerçek raporu görmeden de yazmak doğru değil" dedi.
Haberin fotoğrafları