kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hâkime 'Serbest bırakın' mektubu

Cinsel taciz iddiasıyla Antalya'da tutuklu bulunan Alman genci için Bild gazetesi mektup metni hazırladı. Hukukçular: Bu girişim mahkemeyi etkilemeye yönelik..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hâkime 'Serbest bırakın' mektubu
Alman Bild gazetesi, Türkiye'de bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Alman genci B.M.W.'nin serbest bırakılması istemiyle, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Yıldız'a gönderilmek üzere isteyen vatandaşların da altına imza atabilecekleri bir mektup metni hazırladı. Türkçe olarak "Sayın Hâkim Abdullah Yıldız'' başlığının kullanıldığı mektupta, Alman gencinin Türkiye'de her yıl tatil yapan milyonlarca Alman'dan biri olduğu, ancak şimdi ağır bir suçlamayla karşı karşıya bulunduğu belirtildi. "Türk adaletinin bağımsızlığına ve yasaları uygulama kararlılığına saygı duyuyoruz. Ancak bir gencin 222 gün gözaltı hapsinde bulunması uygun mudur?'' şeklinde ifadeye yer verilen mektupta, söz konusu Alman gencinin astım hastası olduğu, cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen genç kızın çelişkili ifadeler verdiği, bir bilirkişinin olayın tecavüz olmadığını söylediği kaydedildi. Mektupta şöyle denildi:

TUTUKLAMADA ÜST SINIR 3 YIL
"Sadece mahkeme aylardan bu yana genç kızın ifadesinin tercümesini beklediği için duruşmanın 6 kez ertelenmesini uygun görüyor musunuz. Biz görmüyoruz. Sayın Yıldız, biz sizin insanlığınıza ve kalbinize sesleniyoruz. Bu davayı sona erdirin. Bu işkenceye son verin. 222 gün gereğinden fazla.'' Türkçe olarak "Saygılarımla'' sözcüğüyle son bulan mektubun altına isteyen vatandaşların imza atarak, bunu Bild gazetesi redaksiyonuna göndermeleri istendi. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda, ağır ceza mahkemelerindeki davalarda tutukluluk süresi 3 yıla kadar uzayabiliyor. Yasada, ağır cezalık suçlarda tutukluluk süresinin üst sınırının 2 yıl olduğu, ancak bu sürenin zorunlu hallerde 3 yıla kadar çıkabileceği belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları