kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Akın, 'Yaşamın Kıyısında' filminin Avrupa tanıtımlarını sürdürüyor.

Sözümün arkasındayım

(ANKA)
Yönetmen Fatih Akın, Türk sinemacılardan tepki gören "Türkiye'de askerlik yapmak istemiyorum" açıklamasına sahip çıktı: Sözümün arkasındayım!..
Yönetmen Fatih Akın, son filmi 'Yaşamın Kıyısında'nın Londra galasında kalabalık bir seyirci kitlesiyle buluştu. İzleyicilerin film ve kendisiyle ilgili sorularını yanıtlayan Akın; daha önce söylediği "Türkiye'de askerlik yapmak istemiyorum" sözüne de sahip çıktı.

GÖRÜŞÜM DEĞİŞMEDİ
Bir İsviçre gazetesinde çıkan "Türkiye'de askerlik yapmayacağım, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağım" şeklindeki sözlerinin doğru olup olmadığı sorulan Akın, "Bu sözleri söyledim" dedi. Almanya'da yaşayan ünlü yönetmen, söz konusu ifadelerin İsviçre basınında yayınlanmasının ardından Türkiye'de yankı bulması üzerine; bazı Türk sinemacıların filmini göstermeyi reddettiğini belirterek, devam etti: "Bu yüzden ikinci bir açıklama yapmak durumunda kalındı..." Sözlerinin Türk gazetelerine şehit haberleriyle birlikte ilk sayfadan yansıdığını ve kendisine karşı tepkilerin oluştuğunu ifade eden Akın, bu gelişme üzerine sözlerini yumuşattığını ancak görüşlerinin temelde değişmediğini de söyledi. Fatih Akın "Aslına bakarsanız ikinci ifademde de aynı şeyleri söyledim. Bu benim için sadece bir kağıttır. Yine sorsanız yine aynı şeyi söylerim" dedi.