kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pide çeşitleri

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütte mayayı ve şekeri eritip, 10 dakika bekletin. Unun ortasına dökün. Sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu koyup, ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. İster yuvarlak, ister uzun pideler yapın. Yuvarlak pide yaparken hamuru avucunuzda yuvarlayıp top şekli verin ve tepsiye koyun. Baş ve işaret parmağınızı birleştirip, tam ortasına basın ve istediğiniz içi koyun. Uzun pide açılırken hamuru elinizde poğaca yapar gibi açın. İç koyup, 2 ucunu karşılıklı olarak sıkıp, kenarlarını kaldırın. Sprey yağla yağlanmış tepsiye dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hiç bekletmeden pişirin.
Not: Bekletirseniz hamur kabarır ve pideler büyür.

MALZEMELER 10 kişilik
*
2 yumurta

* 1 su bardağı su süt karışımı (Ilık)

* 1 çay badağı sıvıyağ

* Yarım çay bardağı toz şeker

* Tuz

* 2 çorba kaşığı yaş maya

* Sprey yağ

* Aldığı kadar un
İçi ve üstü:
*
200 gr. dil peyniri veya beyaz peynir

* Sucuk

* Sosis

* Domates

* Maydanoz n Zeytin n Mantar