kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni din ve ahlak hocaları

SEVGİLİ Nihat Hatipoğlu'nun ekrandaki müthiş performansına öykünenler var. Örneğin adaşı Nihat Doğan geçenlerde FOX'un Bizden Kaçmaz programına verdiği röportajda dini ve ahlaki motiflerle süslü ve azıcık da Kurtlar Vadisi repliklerini anımsatan bir konuşma yaptı. Nihat Doğan, "Sonunu düşünen kahraman olamaz" diye bağladığı konuşmasında bakın neler söyledi: "Ben kendimi Allah'a teslim etmişim. Bizimle oynayan Allah'la oynar. Bize savaş açan Allah'a savaş açar. Benim kırmızı çizgilerim var. Namusum, şerefim, onurum, gururum ve de inancım Allah'ım... Bu 5 tane çizgiye bir ihlal olursa o zaman karşılarında bir ordunun içine dalacak cesarette bir aslan görürler. Beni gözüne kestirebilirsin. Allah'ı nasıl yeneceksin? Allah'a senin gücün yetecek mi? Ben bir aynayım. Kim bana nasıl bakarsa bende kendisini öyle görür. Ben kimsenin elini öpmem bu sektörde. Kimsenin eteğini öpmem. Kimseye yalamalık yapmam, kimseye de yalakalık yapmam." Ekranlarda ahlaki konuşma yapma meraklılarından biri de atv'deki İtirazım Var programının halk jürisinde yer alan ve Fısfıs İsmail olarak tanınan Süleyman Yağcı. İşte Fısfıs'ın televizyongazetesi. com internet sitesinde de yer alan son konuşmalarından bir derleme:
* Koyun sürüsüne bir koç katarlar ya ona benziyorsunuz. Sizden iğreniyorum. Sizin aile boyu derhal eğitimden geçmeniz lâzım.
* Sizi dağdaki hayvanlardan ayıran özellik nedir? Bana onu söyleyin!
* Merak etme senin ablan da senin kafanda. Kardeşin bıraksın sen yine bu adamla birlikte olursun.
* Almanya'dan geldin bunu mu buldun? Başka erkek yok muydu Türkiye'de? Buldun buldun ablanın artığını buldun.
* Ağabeyin sıfatında olan birini sevmek midir sevgi? Bu tamamen cehalet ve ahlaksızlıktır!
* Sen onu da yarın değiştirirsin.
* Başka kız kardeşiniz var mı? Yok mu? İyi ki yok. Olsaydı onun da büyümesini beklerdi.
* Kızınız yazın Türkiye'ye geldiğinde, ahlaki faaliyetlere sahip olması için bir camiye bir türbeye bir Eyüp Sultan'a götürdünüz mü? Oraları da görseydi bugünkü tablo olmazdı.