kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadın beynini okuyan bir dekoder var mı?

Kadınlar farklı kültürel kodlara sahip. Onların beynini okuyan bir dekoder olmayı düşlemek yerine kendinize üç soru sorun.
8 yıllık ilişkim geçen gün bitti. Eski kız arkadaşımın ağzından çıkan her söze inandım. Onun beynini okuyamadığım için kendime çok kızgınım. (Hamit R.)

Anlaşılan, aşkın yarattığı hale etkisi, eski kız arkadaşınızın 'iç hallerini' görmenizi engellemiş. Ağzından çıkan her söze inanmış, aklından geçenleri okumak için özel bir çaba harcamamışsınız. Kısacası o, aşkı sizin kadar hesapsız' yaşamamış. Onun bir kadın olduğunu unutmuşsunuz. Gerçek şu ki kadınlar, farklı bir algılama ritmine ve kültürel kodlara sahip. Siz, o kodları çözecek dekoder' olamamış, kullanılmış ve kaybeden erkek olmuşsunuz. Bence kadın beynini okuyan bir dekoder olmaktan ziyade, kendinize şu 3 soruyu artık sormalısınız:

HER ŞEYDEN DERS ÇIKARIN BİR:

Başıma gelene benim katkım ne? İKİ: Bir daha böyle bir olay yaşamamak için nasıl biri olmalı, neler yapmalı da yapmamalıyım? ÜÇ: Yaşadığım bu olaydan çıkarmam gereken en önemli ders nedir? Bu sorular beraberinde sorgulamaları getirir. Sorgulamalar; yargılamalara, sınıflamalara, tarzlara, ayrımlara ve kavramlara götürür. Kadın-erkek ilişkileriyle soru sormak arasında benzerlik kurarsak; soru sormak da sevişmek gibidir. İnsanın zihnini birtakım cevaplara gebe bırakır!