kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Musatfa Kemal Atatürk'ün naaşı 1953 yılında binlerce insanın katıldığı bir törenle Anıtkabir'e defnedildi.

ATA'nın son yolculuğu

Ata'nın ölüm yıldönümünde NTV özel bir yayın yapıyor. Bu kuşaktaki 'Son Yolculuk' adlı belgeselde Atatürk'ün cenaze fotoğrafları ilk kez yayınlanacak..
NTV, Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 69. yıldönümünde özel bir yayınla anıyor. Saat 09.00'da başlayaçam özel kuşakta, ilk kez yayınlanacak fotoğrafların yer alacağı 'Son Yolculuk' adlı belgesel de var.

69 YIL ÖNCEKİ GAZETELER
69 yıl öncesinin gazetelerinden görüntülerin, özel fotoğraf ve videoların yer alacağı yayında Atatürk'ün pek çok farklı yönü konuşulacak. Ayrıca İstanbul'un önemli sosyal kulüplerinden 'Büyük Kulüp'ün üyelerinden oluşan 'Klasik Türk Müziği Korosu' canlı yayında Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

İLK KEZ YAYINLANACAK
Koleksiyoner Necmettin Özçelik'in Atatürk fotoğrafları koleksiyonundan hazırlanan 'Son Yolculuk' adlı belgesel saat 11.00'de ekrana gelecek. Belgeselde yer alan fotoğrafların çoğunluğu ilk kez gün yüzüne çıkacak. 'Son Yolculuk' 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'ndan 21 Kasım'da Etnografya Müzesi'ne ve 1953 yılında Anıtkabir'e uzanan yolculuğu etkileyici fotoğraflarla anlatıyor.