kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bir bayrak da bana verin'

Başbakan Erdoğan'ın 5 Kasım'daki ABD ziyaretinde Beyaz Saray'ın önü çok hareketliydi. Türklerin oluşturduğu bir grup ile Iraklı Kürt grup arasında yaşananları olaylara tanık olanlar SABAH'a anlattı:..
Tüm dünya 5 Kasım günü, Beyaz Saray'da gerçekleşen ABD Başkanı George W. Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeye kilitlendi. Olası sınır ötesi operasyonun ve PKK terörünün konuşulduğu zirvede Beyaz Saray'ın içi kadar dışı da hareketliydi... Nedeni ise Erdoğan'ın gelişini protesto etmek isteyen 200 kişilik Iraklı Kürt grup ile Türklerin karşı karşıya gelmesiydi... Kalabalık grubun üstlerine gelmesine ve sadece 20 kişi olmalarına karşın "buradayız" diyen Türkler, protesto gösterileri sırasında yaşananları anlattı.

TÜRK BAYRAĞINA SALDIRI
Türk grubun koordinatörü olan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Eşbaşkanı Günay Evinç, "Sabah saat 11 civarında kalabalık bir grup olarak Beyaz Saray önüne geldiler. 'Türkiye Kürdistan'dan elini çek' diye İngilizce ve Türkçe slogan attılar. Biz de tam karşı sokaklarında Türk bayraklarımızı açtık" dedi. Türk Festival Grubu'nun Başkanı Fatih Çulha ise "200 kişiye karşı, 20 kişiydik. Megafonla 'Barzani, PKK silahlı bir terör örgütüdür" diye bağırdım. Karşı gruptan bir kişi 'Yanlış taraftaymışım. Bana da bayrak verin' diyerek bizim yanımıza geldi" dedi.

"POLİS 'KAÇIN' DEDİ, GİTMEDİK"
Beyaz Saray önünde gösteri hakkı kazanmanın zor olduğunu söyleyen Çulha, "Bundan sonra burada gösteri yapmaları neredeyse imkansız" diye konuştu. Polisin arada etten duvar ördüğünü söyleyen Evinç şöyle devam etti: Gizli servisten bir polis yanıma gelerek, sizi korumaya çalışırız ama isterseniz kaçın, dedi. Biz kaçış için yol gösterebileceğini de söyledi. Kaçmak aklımızdan dahi geçmedi. Yabancı basın da bize ilgi gösterdi. RTL kanalına PKK'nın terör örgütü olduğunu ve Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyona hakkımız olduğunu anlattık.
Haberin fotoğrafları