kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şevardnadze: Ben olsam istifa ederdim

Gürcistan'da 'Gül Devrimi' ile koltuğundan ayrılan eski lider Şevardnadze kendisini devirip koltuğuna geçen Başkan Saakaşvili'den istifa etmesini istedi.....
Karışıklıkların birinci haftasını tamamladığı Gürcistan'da olaylar muhalefetin protestosuna hükümet güçlerinin müdahalesiyle daha da vahim bir hal aldı. Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili olağanüstü hal ilan ederken liderle ilgili en anlamlı ve en sert açıklamayı ülkenin eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze yaptı. Saakaşvili liderliğindeki muhalefetin günler süren protestoları sonrası koltuğundan ayrılan Şevardnadze aynı şekilde Saakaşvili'nin de koltuğundan ayrılması gerektiğini söyledi. Gül Devrimi sırasında halk arasında kan dökülmemesi için istifa eden eski lider, "Saakaşvili'nin yerinde olsaydım böyle bir ortamda istifa ederdim" dedi.

SEÇİM OCAK AYINDA
Ülkede olağanüstü hal ilanının ardından, uluslararası yayın yapan İmedi kanalının yayını İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetlerin baskını sonrası durduruldu. Öte yandan dün Saakaşvili yeni seçim takvimi açıkladı. Ocak ayında başkanlık seçiminin yapılacağını duyurdu.