kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğu Perinçek'ten densiz açıklama...

Veysi SA?LAM ANTALYA
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "8 askerin PKK'dan alınışına sevinemedim keşke tabutları gelseydi" diyerek şaşırttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Doğu Perinçek'ten densiz açıklama...
Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda dün bir basın toplantısı düzenleyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarpıcı iddialar ortaya attı. Perinçek, "PKK, Dağlıca'ya ABD'nin füzeleriyle saldırdı. Bu bilgileri TSK'dan da doğrulattım" dedi. Perinçek ayrıca, PKK tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan 8 askerle ilgili olarak, "8 askerin PKK'nın elinden alınmasına sevinemedim. Keşke tabutlarıyla gelselerdi. Askerler şehit olsalardı, tabutları gelseydi bu manevi zarara uğramazdık" dedi.

'ABD DESTEKLİYOR'
ABD'nin uzaydan yaptığı istihbaratla, silahla ve parayla PKK'yı destekleyip Türkiye'nin üzerine saldırttığını öne süren Perinçek, şunları söyledi: "Dağlıca'daki saldırıda da önce ABD füzeleri vurdu. Önce köprüler havaya uçuruldu. Bu iddiayı yazabilirsiniz. Bunu TSK'dan da doğrulattım. 8 askerin esir alınmasını sağlayan da kurtaran da ABD'dir. Bunu Türk milletinin onurunu kırmak için yapıyor.

'ŞEHİT OLSALARDI'
ABD, Türkiye ile alay ediyor. Bu havayı Türkiye'ye sokup Kuzey Irak'ta kurulan kukla devletinde İsrail'i tanıtmaya çalışıyor. İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirerek Türkiye'nin parçalanmasını istiyor. Bu tehdidi doğru tespit etmeliyiz ve bütün milletimizi uyarmalıyız. Bugün yaşanan bir terör olayı değil, savaşın resmen başlangıcıdır." 8 askerin kurtarılmasıyla ilgili de çarpıcı değerlendirmeler yapan Perinçek, "Ben hükümet olsam PKK'nın elinden 8 esir askeri almam. Keşke o askerler şehit olsalardı, tabutları gelseydi de bu manevi zarara uğramazdık. Çünkü bu durum ülkemize zarar vermiştir. Bir asker babası da olsaydım aynı şeyi söylerdim. Bu savaşta en önemli şey gurur ve moraldir" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları