kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kalıcı makyajın tam zamanı

Dr. Yasemin Fatih Amato
Kalıcı makyaj büyük bir konfordur. Özellikle aktif kadınlar, sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullananlar ve hipermetrop gözlük taşımak zorunda olanlar, kalıcı makyajla rahata kavuşurlar. Yazın kalıcı makyaj talebi inanılmaz bir ölçüde artar ama biz yazın bu işlemi yapmayı tercih etmeyiz. Çünkü sudan, nemden korunmak kolay değildir. Oysa şimdi kalıcı makyajın tam zamanı. Bayramları atlattık, yılbaşına daha vakit var... Her an yüzümüzü yıkamak zorunda olmadığımız bir mevsimdeyiz ve kendimize yıllarca sürecek bir yatırım yapabiliriz.

Net ifade
Kalıcı makyaj yüzümüzdeki temel çizgileri belirginleştirir. Deri altına yapıldığı için soluk ve mat görünür. Bu pastel görüntü, kalıcı makyaja yumuşacık bir doğallık verir. Akmaz, rengi solmaz, bulaşmaz, sizi hiç uğraştırmaz.

Kusurları kamufle eder
Öte yandan kirpik ve kaşları seyrek veya renksiz olanlar, düşük kaşlılar, ince dudaklılar, alopesi hastaları, kaşlarında yara izi olanlar, doğuştan veya sonradan dudaklarında şekil veya renk sorunu olanlar, kanser veya silikon implantı operasyonu sonrasında meme başında deformasyon oluşan insanlarda; kalıcı makyaj görünümü büyük ölçüde düzeltir. Örneğin sarışın ve beyaz tenli insanların kirpikleri, kaşları siliktir. Yüzdeki tüm renklerin birbirine yakın tonlarda olması soluk bir ifade yaratır. Bu solgunluğu yok etmek ve ifadeyi belirginleştirmek için, günlük yaşamda göz kalemi veya eye-liner kullanılması, kaşlara hafif bir kaş kalemi ve dudaklara ince bir kontur çizilmesi gerekir. Oysa kalıcı makyajla bu uygulamalar dayanıklı bir hale getirilir.

Uzun ömürlü makyaj
Kalıcı makyajın ömrü genel olarak 1-5 yıl arasındadır. Bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altına enjekte edilen renkli pigmentler; cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir. Bu nedenle belli aralıklarla rötuş yapılması gerekir. Kalıcı makyaj steril şartlarda ve bilinçli bir şekilde yapıldığı takdirde hiçbir riski yoktur. Uygulama temiz ve iyi aydınlatılmış bir ortamda, steril iğneler ve pigmentlerle, deneyimli bir uzman tarafından yapılmalıdır.

Nasıl yapılır?
Doğrusu kalıcı makyaj uğruna biraz özveride bulunmaya değer. Birçok kusuru giderebildiği gibi; suda, duşta, doğada hep bakımlı olursunuz! Kalıcı makyaj öncesinde, lokal anestezik bir kremle uyuşturma yapılır. Bu hazırlık, duyarlılığı en az seviyeye indirir. Dudak kontörü uygulamalarında, doktor uygun görürse, enjeksiyonla uyuşturma yapılabilir. Hastalar acıdan çok, makinenin titreşiminden tedirgin olurlar.