kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Gazda Toroğlu, frende Büyüka

Maraton'u iki direksiyonlu şoför eğitim araçlarına benzetiyorum. Sağ koltukta her türlü tehlikeyi önceden sezen ve ayağı frende bekleyerek, öğrencisinin hata yapmasını engelleyen öğretmen Şansal Büyüka, sol koltukta ise sürekli hız yapmak, patinajla kalkmak için gazı kökleyen öğrenci Erman Toroğlu... Bu hafta Şansal Ağabey yine sık sık frene basmak zorunda kaldı. İşte o diyaloglardan biri:
Toroğlu: (Fenerbahçeli Lugano'nun hakeme gözlük işareti yaptığı pozisyonu değerlendirirken) Lugano diyor ki, "Hakemin gözüne gözlük..."
Büyüka: (Ünlü tekerlemenin canlı yayında tekrarlanmasından endişe ederek) Yeter hocam, orada dur!
Toroğlu: Hani eskiden derlerdi... Sen eskisin Şansal, bilirsin. (Şansal Ağabey yutkunuyor) Hakemin gözüne gözlük... Hani "lük" filan derler... (Büyüka derin bir nefes alıyor) İlerleyen dakikalarda Erman Toroğlu bu kez Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün topla slalom yaparak kaleye inmesini değerlendiriyor. "Bunu denemesi iyi" diyor ve yorumunu bir fıkrayla süslemek istiyor. Şansal Ağabey yine tedirgin, "Boş ver hocam fıkrayı şimdi bu saatte" filan diyor ama Toroğlu anlatmakta ısrarlı: "Yaşlı adam evi arayıp, karısına 'Suyu kaynat, gelince bir şeyler yaparız' diyor. Karısı şaşkın, 'Ama bey, bu yaşta... Ya yapamazsak?' diyor. Adam rahat. 'Yaptık yaptık, yapamadık çay demleriz' diyor... Gökhan'ınki de o hesap... Topla kaleye iniyor. Gol oldu oldu, olmadı çay demler yani..."