kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
JOHANNA HOFFMANN

Zenginlerin yeni hizmetkârları

Zenginler, kendi işlerini görmeleri için daha önce uşaklara, bakıcılara, hizmetçilere, şoförlere ve korumalara para verirken, artık çok daha spesifik, ufak ve görünüşte anlamsız işler için yeni meslek kategorileri yaratıyor. The New York Times Magazine'de konuyla ilgili çıkan bir fotoğraf çalışmasında, para içinde yüzen zenginlerin, amatör biçimde de olsa "Her şeyini kendin yapabilirsin!" fikri üzerine kurulu bir çağda, daha muhafazakâr bir tavra sahip oldukları tespit edilmiş. Soru şu: Lokanta mönüsünden yemek seçerken gerçekten de yardıma ihtiyacımız var mı?

Çağdaş sanat koruyucusu
JOHANNA HOFFMANN
Kendisini zenginlerin satın aldıkları çağdaş sanat eserlerinin korunmasına adayan Johanna Hoffmann, sanatçı Chris Ofili'nin fil dışkısından oluşan bir eserinin bozulması üzerine, müşterisinin evine hemen taze dışkı getirilmesini sağladı. Kendisi ayrıca müşterilerinin çocuklarının yastık savaşı yaparken zarar verdikleri resimlerin tamir edilmesi işinden de sorumlu.

Mönü seçicisi
DR. JANA KLAUER
New York'un zengin Park Avenue bölgesinde ün yapan Dr. Klauer'in görevi, müşterilerinin yemek seçimlerini düzenlemek. Ama onlara her hafta bir liste göndermek yerine, Klauer, zengin müşterilerinin gittikleri lokantaların mönülerini önceden inceliyor ve onlar adına tercih yapıyor. Böylece müşteriler, kendilerine özel olarak hazırlanmış yemek tercihlerini garsona söylemek dışında hiçbir iş yapmıyor. Klauer'in müşterileri arasında Dubaili yöneticiler ve hatta şefler bile var.

Nöbetçi doktor
DR. MILES VARN
PinnacleCare isimli bir şirkette çalışan Dr. Varn, sağlık problemleri olan zengin müşterilerini yılda 40 bin dolar karşılığında 'güvenceye alıyor'. Varn'ın Çin'e giden bir müşterisi, kalp çarpıntısı şikâyetiyle kendisine başvurur. Varn hastaneyi arar, bir Çince çevirmen bulur; Çin'den gelen test sonuçları incelenir. Akut kalp krizi teşhisini içeren belgeyle Varn, bir kardiyologla temasa geçer. Çin'deki hastanenin yetersiz olduğu ortaya çıkar; müşteri bir helikopterle ülkesine getirilir.

Bebek odası dekoratörü
MARY RABINER
Her zengin bebeğin mutluluğunun arkasında, bir bebek odası dekoratörü vardır! Mary Rabiner, müşterilerinin doğmamış çocuklarının cinsiyetini onlardan önce öğreniyor ve buna göre hemen dekorasyon çalışmalarına başlıyor. Rabiner, bu işi ilk defa yaptığında satın aldığı eşyaların ücretini müşterisinin kredi kartıyla ödemiş. Alınan eşyaların rengini kredi kartı ekstresinde gören müşteri de, bebeğinin cinsiyetini bu şekilde öğrenmiş!

Boşanma planlama avukatı
WILLIAM D. ZABEL
Bir zamanlar çiftler, özellikle de zengin çiftler, evlilik anlaşmaları imzalarlardı. Sonra boşanma anlaşmaları moda oldu. Boşanma durumunda kimin, neye sahip olacağı konusunu da birinin açıklığa kavuşturması gerekiyordu. Bu kişilerden biri olan William D. Zabel, Schulte, Roth & Zabel'de çalışıyor. Hazırladığı anlaşma belgeleri sayesinde zenginler, yaptıkları evliliklerde geleceğe güvenle bakıyor, boşanma durumunda kimin başına ne geleceğini önceden biliyorlar.

Zenginlik danışmanı
ELLEN M. PERRY
"Zenginlik başa bela," demiş atalarımız. Wealthbridge Partners'ta çalışan Perry de aynı şekilde düşünüyor ve aşırı zengin ailelerin paranın yarattığı stresle mücadele etmelerini sağlıyor. Kendisine en çok sorulan soru ise şu: "Acaba sahip olduğumuz devasa servetin yavrularımız üzerinde olumsuz bir etki yapmasına, nasıl mani olabiliriz?"

Çocuk partileri düzenleyicisi
POLLY ONET
Ober, Onet & Associates isimli bir firmada çalışan Polly'nin görevi, zengin çocuklarının unutulmaz partilerde doyasıya eğlenmeleri. Çiçeklerin, masaların ve her türlü objenin yenilebildiği bir 'Charlie ve Çikolata Fabrikası Partisi' düzenleyen Onet, bu hizmeti için müşterisinden 120 bin dolar alıyor.
Haberin fotoğrafları