kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çalışan ebeveynler çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmenin yollarını arıyor.

En keyifli attaa'lar burada

NESLİHAN TUNÇ
Çocuğunuzla birlikte keyifli vakit geçirmek istiyor ama ne yapacağınızı bilemiyorsanız, çocuklu aileler için özel olarak hazırlanan kapsamlı şehir rehberi atta.com.tr'ye göz atabilirsiniz..
Şehirde yaşayan ve özellikle de çalışan anne ve babalar için en önemli konulardan biri, zaten az zaman ayırabildikleri çocuklarıyla keyifli anlar geçirebilmek şüphesiz. Bu özel anları en eğlenceli ve doyurucu şekilde geçirmek için planlı davranmakta fayda var. Çocuğunuzla birlikte ne yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, atta.com.tr adlı internet sitesinden faydalanabilirsiniz. Tamamen çocuklu ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarına göre oluşturulan sitede, açık ve kapalı alanda eğlence, okul sonrası aktivite, eğitime destek, okullar ve yuvalarla ilgili detaylı bilgiler sunuluyor. 'Aktivite Planlayıcısı' ile de gün gün şehirde hangi etkinliklerin olduğunu siteden takip edebilmek mümkün. Siteyi hazırlayan Sezen Evirgen, atta.com.tr'nin, "Çocuğumla birlikte ne yapsam?" diye düşünen ailelere her türlü yardımı sunmayı amaçladığını söylüyor: "Sıradan bir listeleme sitesindeki kuru bilgiler yerine, detaylandırılmış bilgiler sunuyoruz ve keyifli, kaliteli bir 'attaa' programı yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Anne babaların yaşadıkları şehirde çocukları için en iyilere ulaşması amacıyla birçok adresi bir araya getirdik. Spor okullarından yuvalara, tiyatrolardan parklara kadar çocuklar için şehirde gerçekleşen her türlü aktiviteye ulaşım imkanı var. 'Yağmurlu bir pazar günü ne yapsak?', 'Altı yaşındaki kızımın doğum günü partisini nerede yapabilirim?' veya 'Yuva araştırmaya nereden başlasam?' gibi soruların cevaplarına anında ve çok kolay bir kullanım ile bu siteden ulaşabilirsiniz."

ÇALIŞANLARIN SIKINTISI
Sezen Evirgen daha önce görev yaptığı bir şirkette çalışırken, çalışan annelerin sıkıntılarına tanık olduğunu ve böyle bir site kurmaya karar verdiğini anlatıyor: "Hafta sonu olunca çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmek isteyenler, İstanbul'da gerçekleşen etkinliklerden haberdar olmak için sürekli birbirlerine danışıyorlar, yine de istedikleri sonucu elde edememekten şikâyet ediyorlardı. Aynı şekilde yuva, kreş bulmak, çocuklara özel diş dokturu ve göz doktoruna gitmek; yaz okulları hakkında bilgi sahibi olmak için bir sürü internet sitesi dolaşıyorlardı. Türkiye'de daha önce çocuklu ailelere yönelik bir şehir rehberi olmadığını gördüm ve bunu hazırlamak için çalışmalara başladım. Altı ay süren tasarım ve içerik hazırlama çalışması sonucunda, temmuz ayında attaa.com.tr sitesi hayata geçti. İngilizce bölümümüzün kasım 2007'de yayına başlamasıyla, ülkemizde yaşayan yabancılar için de kaynak olmayı hedefliyoruz." Günlük ortalama bin ziyaretçisi, 500'e yakın aktif üyesi bulunan siteyle ilgili Evirgen çok iyi geri dönüşler aldıklarını söylüyor: "Sitemizi ilk defa duyan aileler çok mutlu olduklarını ve böyle bir siteye ne kadar ihtiyaç olduğunu anlatıyorlar hep. Türkiye'de şu an birçok anne-çocuk sitesi ve dergisi var fakat bunların neredeyse hepsi çocuk sağlığı ve eğitimi konularına eğiliyorlar. Attaa.com.tr bir şehir rehberi konuya farklı yaklaşıyor."