kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Desenli takımı nasıl giymeli?

ESRA ÇORUH
Beyler, artık işiniz daha kolay! Siyah-beyaz çizgili, ekoseli ya da balıksırtı tüvit takımları nasıl gömlek, ayakkabı ya da kravatla tamamlayacağınızı düşünüyorsanız önerilerimize kulak verin..
1- Merhaba. İş yerinde sadece takım elbise giyiyorum. Ancak sürekli düz renkler giymekten sıkıldım. Lütfen bu sezon için nasıl takımlar alabileceğimi önerirmisiniz? (Yücel K. - İstanbul)
- Düz renkler giymekten sıkılmakta haklısınız. Sürekli takım elbise giyenler için siyah, gri ve tonları, lacivert dışında pek alternatif yok gibi görünse de aslında var. Düz renkleri tabii ki tamamlaması daha kolay ama gardırobunuzu desenli takımlarla renklendirebilirsiniz. Örneğin çizgili, ekoseli ya da sonbahar-kış sezonuna çok uygun olan balıksırtı tüvit takımların şimdi tam zamanı. Üstelik yeni sezonda da çok moda. Yeter ki bedeninize ve vücut ölçülerinize uygun takımı seçin!

2- Çizgili takımlar hâlâ moda mı? İçine nasıl gömlek ve kravat giymeliyim, söyler misiniz? (Erdem K. - İstanbul)
- Siyah-beyaz çizgili takımların modası hiç geçmiyor, bu sezon yine çok moda. Siyah-beyaz çizgili bir takımın içine, daha belirgin ve çarpıcı gömlek ve kravat giyerek tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Örneğin bordo ya da koyu kırmızı düz bir kravat ve beyaz gömlekle çok şık olabilirsiniz. Çizgili takımın içine düz gömlek giyeceksiniz diye de bir kural yok. Yeter ki seçiminiz kravatınızla uyumlu olsun. Eğer daha klasik bir tarzınız varsa, düz renkte takımızınla uyumlu füme tonlarında saten kravat da hoş olur.

3- Merhaba. Size sorum kareli takımlarla ilgili olacak. Kareli takım elbise düz renk gömlek ve kravatla mı tamamlanmalı? (Engin A. - İstanbul)
-
Kareli takımlar erkeklerin giymeye en çekindikleri desenlerden biri. Sizi öncelikle cesaretinizden dolayı kutlarım. Geniş ekoseli takımlar, eğer ince bir yapıya sahipseniz çok hoş durabilir, ancak kilolu ve kısaysanız, sizi Sherlock Holmes gibi de gösterebilir, bizden söylemesi. O yüzden takımınızdaki ekosenin boyutu çok önemli. Eğer çok küçük ekoseli bir takımsa, çizgili bir gömlek ve düz çarpıcı renkte bir kravatla tamamlayabilirsiniz. Geniş ekoseli takım tercih ediyorsanız, takımınızla aynı tonlarda düz renk bir gömlek daha uygun olacaktır. Gömleğinizi yine düz renkte bir kravatla tamamlayabilirsiniz. Bir başka alternatif de, takımınızın içindeki bir renkten, diagonal çizgili bir kravat uyumlu olacaktır.

4- Balıksırtı desenli bir takımım var, ancak nasıl bir gömlek ve kravat ile tamamlayacağımı bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Mehmet U. - Adana)

- Balıksırtı takımın içine düz renk gömlek giyebileceğiniz gibi ince çizgili ya da kendinden çizgili desenli gömlekler de giyebilirsiniz. Gömleğiniz beyaz gibi açık bir renk olabilir. Kravatınızı seçerken de takımınızın tonlarına bakın. Kontrast renklerde puantiye desenli kravatlarla tamamlayın. Kahverengi tonlarında bir takımı bordo gibi çarpıcı bir kravatla da takabilirsiniz. Hatta kravatınıza uygun bir kravat mendili de çok şık duracaktır. Bu arada balıksırtı, desen olarak daha geniş göstereceği için klasik kesim yerine dar kesimli bir takım olmasına dikkat edin. Eğer ceketiniz bol bir modelse ve vücudunuz dar model için müsaitse, terzi yardımıyla daralttırabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları