kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bayram boyunca dikkat edilmesi gereken noktalar

12.10.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Bayram boyunca dikkat edilmesi gereken noktalar
1. Güne mutlaka hafif bir kahvaltıyla başlayın ve kesinlikle öğün atlamayın. Öğünler arasında en az iki en fazla dört-beş saat bırakın.
2. Bayram ikramlarında ağır hamur tatlıları, şekerler, aşırı yağlı, çok tuzlu ve kalori açısından yoğun olan yiyecekler yerine kalorisi düşük sütlü tatlılar veya küçük porsiyonlar halinde hafif hamur tatlıları ve meyve tüketmeye çalışın.
3. Kahve gibi kafeinli içecekler fazla tüketmeyin.
4. Ramazan aylarında su tüketiminin azalmasından dolayı belirgin bir su kaybı oluşabilir. Bunun için su ve sulu gıdaların tüketimine önem vermelisiniz.
5. Bayramda mide ve bağırsak bozuklukları gibi şikâyetlere neden olmaması için, bilinçsizce çikolata ve tatlı tüketiminden kaçının.
6. Özellikle bayram ziyaretlerinde ikram edilen şeker, çikolata ve hamur işi tatlılarını dikkatli tüketin. Bu tatlılar yoğun miktarda enerji içerdiği için küçük porsiyonlar tercih edin.
7. Sağlıklı yaşamın en önemli kurallarından biri olan fiziksel aktivitenin artırılması için, haftada en az dört gün 45 dakika yürüyüş yapmalısınız. Fiziksel aktivitenin, bağırsak hareketlerini artırmaya, kan şekeri ve kolesterolü azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğunu unutmayın.
8. Oluşabilecek sindirim güçlüğü problemine karşı lif oranı yüksek gıdaların (kuru baklagiller, taze sebze ve meyveler) tüketimini ihmal etmeyin.
9. Alkol alışkanlığı olup da ramazan boyunca alkol almamış kişiler, Şeker Bayramı boyunca dikkatli olmalı. Alkol oranı yüksek rakı, votka, cin gibi içkiler yerine şampanya, şarap gibi içkilerin tercih edilmesi faydalı olur.