kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
The Boys From Brazil / Vahşetin Çocukları (A&E Film)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Boys From Brazil / Vahşetin Çocukları (A&E Film)
Film:* * Ekstralar: *
'Eski' Hollywood sinemasının son çırpınışlarından biri buydu. Maymunlar Cehennemi yönetmeni Franklin Schaffner, 1978 tarihli bu filminde yepyeni bir Nazi imparatorluğu kurma amaçlı bir 'klon komplosu'nu anlatıyor. Yani, genetik kodlama yardımıyla Nazi çocuklar üretimi.

In the Realm of Passion / Duygu İmparatorluğu
Film:* * * / Ekstralar: *
Nagisa Oshima, 1970'lerin ortasında cinsel saplantı üzerine alabildiğine cesur iki film yaptı. Bu, ikincisi. Cannes'da En İyi Yönetmen Ödülü'nü ona getiren öykü, aslında Visconti'nin Postacı Kapıyı İki Kere Çalar'ı. Birbirine tutkuyla, şehvetle bağlı bir çift. Adam daha genç, kadın ise evli. Kadın, sonunka kıskanç sevgiliyi, kocasını öldürmeye ikna eder. Adamı boğar ve kuyuya atarlar. Bu sayede üç yıl yaşarlar ama ölen kocanın hayaleti geri gelecektir. Tutku ile delilik üzerine, seks yüklü, güçlü bir film..

Spider-Man 3 / Örümcek-Adam 3 (Sony)
Film:* * * * / Ekstralar: *
Bütün zamanların en iyi 'Comic book' filmi mi? Belki. Bana göre Batman'in gerisinde ama Örümcek Adam 2 elbette ki 'en' favorilerim arasında. Peki 3? Bence aşağı kalır yanı yok. Peter Parker, 140 dakika boyunca bu kez hem kendisiyle hem de Venom, Sandman gibi rakiplerle baş etmek durumunda! Kalabalık ve buna rağmen çok iyi akıp giden bir film. İki diskli versiyonda yönetmenin sesli yorumlarından başka akla gelecek her türlü bonus var.

Ocean's Thirteen (WHV)
Film:* * * * / Ekstralar:* * *
Oyunu yine Danny Ocean yönetiyor, pürüzsüz. Las Vegas'ın kilit ismi Willy Bank (Al Pacino) mükemmel soygundan fena halde yara alacaktır. Ocean takımı onu zayıf yerinden vuruyor: Cüzdanından. Bank'in yeni ve lüks kumarhane kulesi The Bank'in açılış gecesinde, kartların her çevrilişi ve zarların her yuvarlanışı bahisçilerden birine kazandırıyor. Ve Bank'in gururunu zedeliyor çünkü kumarhanesinin göz koyduğu o Beş Elmas Ödülü'nü kazanma şansı azalıyor. Bu sadece bir başlangıç. Üçlemenin en iyisi. Ekstralar? Eh...
Haberin fotoğrafları