kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Terim

'Fatih Terim'e az bile yapıldı'

23.09.2007
-Teknik direktörler genelde maçtan önce kadrolarını açıklıyor ama basında kimseden itiraz sesleri yükselmiyor. Ne zaman yenilgi olursa vurun abalıya durumu! Neden kimse testi kırılmadan yol göstermiyor?
- Bu, gazetecilerin kişilik zafiyetleri olduğunu gösterir. Maçaları sıkmıyor diyelim! Onların eleştirdiği kadro başarılı olursa; "Ali'yi niye oynatıyorsunuz kardeşim," dediği halde Ali başarılı olursa korkusu bu! Bu eyyamcılık yerleşmiştir ve dünyanın her yerinde böyledir.

- Milli Takım Malta'yla berabere kaldı diye Fatih Terim yerden yere vuruldu. Ama sonraki Macaristan maçını kazandı. E n'oldu şimdi?
- Ne demek ne oldu?

- Neden "Terim gitsin," diye bas bas bağırıyor herkes, kaybettiği kadar kazanıyor da demek ki!
- Kaybederseniz, hele hele Malta gibi bir köy takımına karşı kaybederseniz, adamın anasını ağlatırlar. Fatih Terim'e az bile yapıldı! Terim, basınla arası en iyi, basında birçok kaleyi psikolojik olarak, dostça elinde tutan adamların başında gelir. Eğer bu kaybı Terim değil de, bir Mustafa Denizli, bir Şenol Güneş yaşamış olsaydı ipe çekerlerdi. Yenilmeyeceksin kardeşim Malta'ya!

- Ağır eleştirilere Terim küstü tabii; Macaristan maçı sonrası demeç yasağı getirdi. Futbolda küslük olur mu?
- Olur da, daima küsen kaybeder! Bakın bir şey söyleyeyim, bizler hancıyız, Fatih Terim, futbolcular, diğer antrenörler, hakemlerin hepsi yolcu. Hancılar daima kazanır, yolcular kaybeder.