kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emre Belözoğlu

'Oğlum Emre madem yaptın bir hareket, geri vitese atma'

23.09.2007
- Siz futbol yorumlarınıza, tespitlerinize ne kadar güvenirsiniz?
- Güvenirim. Hem teknik, hem taktik, hem psikolojik tespitlerimi başarılı bulurum.

- Geçen yıl "Karanlık güçler Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak," dediniz ama Fener şampiyon oldu. Şimdi de "Galatasaray'ın şampiyonluğuna iddiaya girerim," diyorsunuz. Niye sizi ciddiye alsınlar?
- Hayır ben "Fenerbahçe'nin önünü kesmeye çalışıyorlar," dedim, örnekleri de koydum, oyunu bozdum. Bu kadar basit. Oyunu bozduğum nasıl ispatlandı? Haluk Ulusoy cevap versin Merkez Hakem Komitesi niye değişti? Şimdi de evet, Galatasaray'ın şampiyonluğuna bahse girerim. Ben futbol bilgimle, Galatasaray'ın kadro yapısı, oyuncu kalitesi, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Trabzonspor'un sorunlarına baktığımda, hem de 9-10 puan farkla şampiyon olacağını söylüyorum. Ayrıca istemeyen inanmasın bana, söylediklerim Kuran-ı Kerim'in ayeti değil ki, dinlemesinler!

- Yaptığınız yorumlardan sorumlu hissetmiyor musunuz kendinizi?
- Gayet tabii. Önce Allah'a, sonra vicdanına, sonra topluma karşı yanlış yapmayacaksın yorum yaparken, gerisi hikâye. 'Galatasaray camiası alınırmış, Fenerbahçe Başkanı kızarmış, Beşiktaş ne dermiş, Fatih Terim hırlar mı' diye düşündün mü yandın.

- Emre'nin yumruğunu kime kaldırdığı çok tartışıldı, sizin yorumunuz?
- Umurumda bile değil kime yaptığı! Bana yapılmadığını biliyorum sadece...

- Nereden biliyorsunuz?
- Emre'nın kankası Hakan Ünsal'a sordum. Bana yapsaydı da problem değil. Emre'nin yaptığı terbiye dışı bir harekettir ama vatanını satmamıştır, dünyanın sonu da değildir. Tek bir eleştirim var; oğlum Emre, bir hareketi yaptın madem, dedin ki "Bir kişiye yaptım," çık o zaman "O kişi de Ali'dir, Veli'dir," diye açıkla, geri vitese atma.

- Merak edip Emre'yle konuşmadınız mı?
- Ben futbolcuyla muhatap olmam!