kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Allah'a bırakarak evliliği götüremezsiniz"

22.09.2007
- Evlilikte eşler birbirine dolaylı yollardan mı mesaj vermeye çalışır?
- Ö.P:
Aldatmalar vs. Çiftlere hep şunu söylüyorum, "Artık evliliğiniz eskisi gibi olmayacak, ama daha güzel olacak". Çünkü, birbirlerine daha açık oluyorlar. Dürüstlük demiyorum. Evlilikte dürüstlük yoktur. Uygun olan ya da olmayan vardır. Koca aldatıyor, vicdan azabı çekiyor, sonra gelip karısına açıklıyor. Rahatladığını düşünüyor. Kadın unutmuyor...

- Neden "Evlilikler eskisi gibi olmayacak," diyorsunuz?
- Ö.P:
İletişim çok arttı. Yaşam çok kolaylaştı. Birçok konuda, kadın erkek ilişkileri daha kolaylaştı. 25 sene önce bir sevgiliyle el ele dolaştığımız zaman polis gelir, "Ne oluyor kardeşim, evlilik cüzdanını göster," derdi.
- A.P: Toplumsal baskı da azalıyor. Gün geçtikçe daha kabullenir bir toplum oluyoruz. "Aldatma olabilir bir şey, herkes aldatıyor," denmeye başladı.
- Ö.P: Kadınları doktorları, bir de kuaförleri iyi tanır. Erkekler tanımıyor. Kadının en çok istediği şey ilgidir. O ilgiyi kestiğinizde evlilikte ciddi problemler başlar. Dış tehlikelerin de bu kadar arttığı bir dünyada Allah'a bırakarak evliliği götüremezsiniz. Tanıdığım kadınlar var. Milyarlarca lirası var ama eşinden ilgi görmüyor. "Bir güle giderim doktor," diyor. Eşinizi bir kere aldatırsınız. "Bir kez olsun kocanızı affedin," diyorum, "ama ikinci kez olursa arkanızdayım." Boşanmalarda 10 yaş öncesi anne veya baba kaybı ağır kayıptır. Başbakanlık koltuğu, karı-kocalık koltuğu, anne-babalık koltuğu aşırı dürüstlüğü kaldırmayan koltuklar! Buralarda uygun davranışlar önemli.
- A.P: Ama kural hatası olmadan. Dürüst olmamak aldatıp, yalan söylemek, hırsızlık yapıp söylememek değil. Temel birtakım prensiplerde değil küçük detaylarda belki...