kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

İşsiz öğretmenlerin feryadı

Öğretmen fazlamız var ama, en az 100 bin doktora ihtiyaç duyuyoruz. Belli ki, eğitimin planlanmasında hata yapılıyor. Suç, YÖK'te mi, yoksa istihdama aldırış etmeden sürekli üniversite açan hükûmetlerde mi?
Açıkta olan öğretmenlerden sık sık email alıyorum. Bana söyledikleri şu: "Eğitim fakültelerine girmek için yüksek puan gerekli. Bu başarıyı gösteren öğrenciler mezun olunca, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) geçiyorlar. Oysa, Polis Akademisi'ne talebe, ihtiyaca göre alındığı için, eğitimini tamamlayanlar hemen atanıyor."
Öte yandan, Sağlık Bakanı, YÖK engeli yüzünden, hekim sıkıntısı çekildiğini, açığın daha da büyüyebileceğini söyledi. YÖK, tıp eğitimi için kontenjan artışı vermiyor. Türkiye'de Tıp fakültelerinde bir öğretim üyesine 3.6 öğrenci isabet ediyor. Tıp fakültelerimizde 9 bin öğretim üyesi ve sadece 33 bin Tıp öğrencisi mevcut. Mesele, öğretim üyesi değil, araç gereç teknik donanım ise, YÖK'ün inadı aşıldıktan sonra bu da halledilebilir. İşsiz öğretmenler konusuna ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik el atmalı ve belki de istihdam sorunu aşılıncaya kadar eğitim fakültelerine yeni öğrenci alınmamalı.