kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Korsikalı’da Christian Clavier ve Jean Reno (sağda) başrolde.

Empire sunar

Korsikalı
Tür: Komedi Yönetmen: Alain Berberian Oyuncular: Christian Clavier, Jean Reno, Caterina Murino, Didier Flamand. Fransa'nın ünlü komedi ikilisi, Christian Clavier ve Jean Reno bir arada! Özel dedektif Jack Palmer, Korsika'da mülteci olan Ange Leoni'yi aramaya adaya gelir. Ancak ada halkı Palmer'a pek yardımcı olma niyetinde değildir, olaylar gelişir. Filmin starı olan ve bizi gülmekten kırması beklenen Jack Palmer karakteri (Clavier) de, filmin senaryosu da, Petition Yayınevi'nden çıkan aynı isimli çizgi romandan alınmış. Fransız komedilerine gülenlere duyurulur!

Görüşme
Tür: Dram Yönetmen: Steve Buscemi Oyuncular: Steve Buscemi, Sienna Miller, Michael Buscemi, Tara Elders. Bu Amerikan bağımsız filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu çok sevdiğimiz bir isim, Steve Buscemi. Savaş muhabiri olan Pierre (Buscemi), kendisine kızgın editörünün intikam amaçlı verdiği yeni işten hiç hoşlanmamıştır. Paris Hilton'a benzeyen, Amerika'nın en ünlü pembe dizi yıldızı Katya (Miller) ile bir röportaj yapması gerekmektedir. Birbirlerinden çok farklı dünya görüşlerine sahip bu ikili buluştuğunda, Pierre'in politik dünyası ve Katya'nın şöhret dünyası çarpışır. Ancak işler göründüğü gibi değildir. Görüşme, ping pong gibi ilerleyen diyalogları, kirli şöhret kültürünü sorgulayan ilginç hikâyesiyle özellikle 'indie film' sevenleri yakalayacak.

1408

Eski usul çekilmiş bu korku filminde, John Cusack'i ücra bir otel odasının içinde iblislerle boğuşurken izleyeceğiz. Ünlü korku romanı yazarı Mike Enslin (Cusack), yeni kitap projesi için kötülüğüyle ün salmış Dolphin Otel'in 1408 numaralı odasında kalmak istiyor. Tabii işler kitaptaki gibi olmuyor. Otel müdürünün uyarılarına da kulak vermeyen Enslin, film boyunca görünmeyen güçlere karşı tek başına savaşmak zorunda kalıyor. Yıllardan beri perili olduğu söylenen bu oda, izleyicinin de korkulu rüyası oluyor. Peki yazarımız bu cehennemi neden istiyor? Çünkü o da diğer pek çok Stephen King kahramanı gibi, öncelikle kendi şeytanlarıyla yüzleşmesi gerektiğini düşünüyor. İsveçli yönetmen Mikael Hafström'ün yönettiği filmi, özellikle paranormal olaylarla ilgilenenlerin ve beyazperdede gerilim tadından hoşlananların seveceği kesin.

Yeni Ailem
Tür: Komedi Yönetmen: Thomas Gilou Oyuncular: Gerard Depardieu, Nathalie Baye, Mathieu Amalric, Samy Seghir. Fransız kasabasında geçen tatlı bir öykü! Georges (Depardieu) ve Gisele (Baye) çifti uzun zamandır çocuk sahibi olmak istemektedir. Sonunda evlat edinmek için Müslüman bir çocuk bulurlar. Ancak Georges dokuz yaşındaki Mesut'tan pek hoşlanmaz. O sırada Cezayir ile Fransa arasında da çatışmalar olmaktadır. Bu sebeple, çocuklarını korumak için Mesut'un adını Michou yaparlar, saçlarını da sarıya boyarlar. Gerard Depardieu, Nathalie Baye gibi dev isimlerin yanında, çocuk oyuncu Samy Seghir'in performansı da büyüleyici.

EMPIRE NOTU: Empire ekim sayısı çıktı! Bu ayki DVD hediyeleri bol ödüllü 2004 ve 2005 yapımı iki büyük film: Tommy Lee Jones'dan Üç Defin veya Amenabar'dan İçimdeki Deniz. Carlito'nun Yolu ve Ylıdız Tozu posterleri de hediye. Bu haftanın filmlerinden 1408 ile gerilim hattına geçen John Cusack'la yapılmış büyük bir röportaj da mevcut.
Haberin fotoğrafları