kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SARKOZY’YE BASIN ÖNÜNDE KONUŞMAMAYI TEKLİF ETTİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile New York’taki Mandarin Oteli’nde ikili görüşme yaptı. Görüşme sonrasında açıklama yapılmadı.

Müzakere ile çözebiliriz

NEW YORK BÜLENT AYDEMİR
Erdoğan, "Türkiye'nin AB'de yeri yok. Genişlemeye Akil Adamlar Komitesi karar versin" diyerek, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye, "Basın önünde konuşmayalım, sorunlarımızı müzakere ile çözelim" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesine, Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin basın organlarına yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Erdoğan, Sarkozy'den sorunların basın önünde konuşarak değil, müzakerelerle aşılmasını istedi. Mandarin Otel'de yaklaşık bir saat basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Erdoğan, dönem dönem Türkiye'nin AB üyeliği konusunda olumsuz açıklamalar yapan Sarkozy'ye bu konudan duyduğu rahatsızlığı iletti. Erdoğan, "Türkiye ile AB arasında birlik değil ortaklık" görüşünü ortaya atan Sarkozy'ye, önemli reformlar yapan Türkiye'nin AB'ye değil, AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu anlattı. Reformları sürdürme konusunda hükümetinin kararlılığını ifade eden Erdoğan, Sarkozy'e, "Sorunları basın önünde açıklama yaparak değil, müzakere ederek çözelim" mesajını verdi.

SARKOZY YUMUŞAMADI
Daha önce, "Türkiye'ye Avrupa'da yer yok" açıklaması yapan Sarkozy'nin ise, dünkü görüşmede yumuşamadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Sarkozy, yıl sonuna kadar AB içinde "Akil Adamlar Komitesi" kurulması ve genişlemeye bu komitenin karar vermesi yönündeki görüşünü tekrarladı. Sarkozy, bu komite kurulursa ve Türkiye ile müzakerelere başlama kararı alırsa, bu konuda herhangi bir engel çıkarmayacağını da söyledi. Görüşmede, Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili tasarı da gündeme geldi. ABD Başkanı Bush, dün Waldorf Astorya Oteli'nde yemek verdi. Erdoğan'ın programında Bush'un yemeği, "Sadece el sıkılacaktır" ifadesiyle yer buldu.