kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eğitimde 10 yenilik

Yarın ders başı yapacak olan 15 milyon öğrenciyi bu yıl 10 önemli değişiklik bekliyor. OKS bu sene son kez yapılacak, 6 ve 7'nci sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı uygulanacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Eğitimde 10 yenilik
İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 15 milyon öğrenci 3 aylık yaz tatilinin ardından yarın 8 ay sürecek eğitim maratonuna başlayacak. Her yıl çok sayıda değişiklikle eğitim yılına başlayan öğrencileri, bu yılda 10 önemli değişiklik bekliyor. Bu değişiklikler şöyle olacak:

1- OKS bu yıl son kez yapılacak. Bu yıl 6 ve 7'nci sınıflar için SBS uygulanacak.
2- İlköğretimde, öğrencilerin başarısı, daha önce yazılı ve uygulamalı sınavlar ile sözlü, ödev veya projelerden alınan notlara göre tespit edilirken, bundan sonra başarıda proje ve performans belirleyici olacak.
3- Yazılı sınavlarda en az üç soru yöneltilecek. Sınavlarda dönem başından beri işlenen her konudan soru yöneltilecek.
4- Ortaöğretimde olduğu gibi ilköğretimde de notlar 100'lük sisteme göre verilecek. Sonuçlar, öğretmen not çizelgelerine yazılacak ve beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenecek.
5- İlköğretim 1-2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine yıl sonu karnesinden önce gelişim durumları hakkında velilerini bilgilendirmek için ara karne niteliğinde "Öğrenci Gelişim Raporu" verilecek.
6- İlköğretimin dördüncü sınıfından sonra karnelerde, öğrencilerin önceki yıllarda aldığı dersler ve bu derslerin yıl sonu ortalaması görülecek.
7- "Medya Okuryazarlığı" dersi, 5 pilot ildeki uygulamasından sonra ilk kez bu yıl 6, 7 ve 8'inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak.
8- Mahkemelik disiplin cezalarında adli işlem sonucu beklenmeyecek. Öğrenciye ceza verilebilecek. Veli mahkemed sonra isterse itiraz edebilecek.
9- Uyuşturucu ve alkol kullandıkları tespit edilen öğrencilerin tedavileri okullarda yapılacak.
10- Okulda içki içen öğrenciler bir günden beş güne kadar okuldan uzaklaştırma cezası alacak.