kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

ABDÜSSETTARCIM... Ay pardon Abuzittincim...
Konya Kültür Müdürümüzün o üzgün hali içime öyle işlemiş ki kaç gecedir rüyalarıma giriyor.. Adını karıştırmam ondan kardeşim. Yav bizim ne acımasız bi basınımız var.. Adamcağız Paris'te UNESCO'nun toplantısında, pabuçlarını çıkartıp iskemlesinin üzerine bağdaş kurup tünedi diye bi linç edilmediği kaldı bilader. Ne var bunda, siz hayatınızda hiç tünemedi niz mi? Evlerimize iskemle masa koltuk gireli daha kaç yıl oldu? Üstelik pek çok evde hala iskemleyle masa köşede süs diye durmuyor mu? Minder üzerinde bağdaş kurup oturmuyor muyuz? Hâlâ yer sofralarında yemek yemiyor muyuz?
Ben bizim köyde ne zaman birine yemeğe gitsem yer sofrasında yiyorum. Biri halime acırsa, Allah razı olsun, altıma iskemle sürüyor. Abdülsettar bey de UNESCO'nun salonunda ayağını altına alıp oturmuş. Üstelik ayağını altına alırken papuçlarını da çıkartıyor.
Hani çıkartmasa geleneklerimize uymadığı için ayıplanabilir de çıkartmış da. Pek muhtemeldir ki zaman zaman (Bekir Coşkun'un kulakları çınlasın) gömleğinin üzerinden karnını da kaşımıştır. Hatta bi eliyle karnını kaşırken ötekiyle de pantolonunun cebinden çıkardığı yeşil renkli tesbihini çekmiştir.
Bunları yazacak, çizecek ve de bu kadar büyütecek ne var. Biz bu değil miyiz Abdüss.. Ay Abuzittincim? Hayır, benim garibime giden ve içimi sızlatan Abdüssettar beyin medyanın karşısına çıkıp özür dilemesi. Neyin özrünü diliyorsun Abdüssettarcım gayet doğal bi şi yapmışsın..
Hatta bi kültür adamı olarak, yurtdışına çıkan bütün resmi görevlilerimizin katıldıkları toplantılarda aynı şekilde oturmasını teşvik etmelisin. Çünkü bu oturuş şekli bize taa Moğollar'dan kalan bi oturma biçimidir ve kültürümüzün bi parçasıdır.
Hatta ben diyorum ki şimdi Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız Amerika'ya gidecekler ve pek muhtemeldir ki Bush'la da görüşecekler. Neden bağdaş kurup da oturmasınlar?
Kaddafi her gittiği yabancı memlekette çadırını kurdurup içinde de bağdaş kurmuyor mu? Ona laf eden var mı!
Haa, hani Türkiye'nin dışarda imajı filan deniliyorsa o zaten sıkmabaş türban ne dersen de onunla gitti..
Sen basından özür dileyeceğine esas basın senden özür dilesin. Bak Fatih Terim'e. "Ben", dedi, "Bundan sonra ders almam veririm.." ve 30'la bütün basını mosmor etti! Macar maçındaki gibi 3 tane daha hakem bulunup kupada final oynadığımızda İmparator kim bilir nasıl kükreyecektir. Helal olsun..
Madem söz Terim'e geldi; değinmeden edemeyeceğim kardeşim.. THY işcileri zam aldı, memurlar bugün yarın alıyor, öğretmenlerin ek ücretleri de arttı.. Ama koca milli takımın teknik direktörü hâlâ, yılda 1 buçuk trilyona, görevini sürdürüyor. 300 gram Ramazan pidesinin 75 kuruşa çıktığı bu devirde İmparator'a yapılan reva mı?
Futbol Federasyonu'ndaki beyler cebinizde akrep mi var? Şu mübarek Ramazanda verin İmparatorun hakkını. Ayıptır yav?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.