kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fırında ıspanak püreli hindi kıyma

Soğanları zeytinyağında yumuşatın. Kıymayı katıp kavurun. Suyunu çekince domatesi, maydanozu ilave edin. Patatesleri az yağ ile iki taraflı kızartın. Fırın kabını hafif yağlayın, kıymayı 6 eşit parçaya bölüp üzerine patates halkalarını yerleştirin. Püreyi hazırlamak için ıspanakları kendi suyu ile 1 dakika yumuşatın. Peynir, muskat ve pul biberi de ıspanağa katın. Unu yağ ile sarartın, süt veya suyu ilave edip, ıspanaklı karışıma katın. Harcı, krema sıkıcısı ile patatesler üzerine dekoratif bir şekilde sıkın. 250 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
1 paket hindi kıyma

* 2 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet büyük boy domates (küp doğranmış)

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* 4 adet orta boy patates (2-3 mm. halka doğranmış)

* Zeytinyağı

Ispanaklı püre için:
*
1/2 kg. ıspanak yaprağı (ince kıyılmış)

* 100 gr. taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

* 1 çay kaşığı muskat

* 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber

* 2 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 su bardağı süt veya su