kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Unlu tortilla

Malzemeler
*
2.5 su bardağı un
* 100 gr. margarin
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı ılık su
Un, yağ ve tuzu bir kabın içinde iki bıçak yardımıyla kıyarak, pütürlü bir kıvama getirin. Daha sonra içine ılık su katarak tüm malzeme top halinde bir araya gelinceye kadar karıştırmaya devam edin ve hamur yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dakika daha yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı yuvarlayarak top haline getirin. Topların üzerini bir mutfak havlusu veya streçle örtüp, buzdolabında en az 30 dakika, en fazla da gece boyunca dinlendirin. Hafif unlanmış bir yüzeyde hamurları, yapışmalarını önlemek için sık sık ters yüz ederek, 15 cm. çapında daireler halinde açın. Açtığınız hamurları tek tek unlanmış bir yüzeye dizin ve mutfak havlusuyla üzerlerini örterek 30 dakika dinlendirin. Kalın tabanlı bir teflon tavayı orta hararetli ateşte ısıtın ve tortillaların her bir yüzünü puflaşıp, hafif bir altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Pişen tortillaları tek tek bir mutfak havlusu üzerinde kısa süre dinlendirdikten sonra üst üste dizip, nemli bir havluya sararak sıcak kalmalarını sağlayın. Tümü piştiğinde soğutmadan hemen servis yapın.

Çoko kurabiye
Malzemeler
*
125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı kekun
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 100 gr. damla çikolata
* 80 gr. beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
* 80 gr. bitter çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış)
Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kekun, kakao, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.

Sütlü naciye
Malzemeler
*
3 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 500 ml. süt
* 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için:
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
Yumurta ve şekeri robotta, yumurtanın rengi açılıncaya kadar beş dakika iyice çırpın. Unu ve tarçını ilave edip, karıştırın. Sütü katıp karıştırdıktan sonra 29x16 cm. çapında yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlı ılınınca üzerine ılık şerbeti gezdirin. En az bir saat dinlendirip servis yapın.