kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Halkı galeyana getirmek çok kolay!'

- Daha önce türbanıyla okuluna gitmek isteyenlerin hakkı elinden alınmıştı. Şimdi ise mini etekliler 'mini etek giyme hakkının' elinden alınacağı korkusu içinde...
- Korkular üzerine bir yaşam kuramayız. Galiba son zamanların siyaseti dünyada da Türkiye'de de korku üretme üzerine kuruldu. Teröristlerden korkuyoruz, komşularımızdan korkuyoruz, dinden korkuyoruz, her şeyden korkuyoruz.

- Bu normal mi?
- Hayır. 'Kanlı mı olacak, kansız mı olacak' ortada. AKP'ye baktığımızda toplum baskısı karşısında geri adım attıklarını görüyoruz. Ben bu toplumun bir anda İslami yaşam tarzını kabul edeceğini sanmıyorum. Yani o yüzde 47'nin içinde İslami yaşam tarzını benimsemeyen insanların da oyu var.

- Gerçekçi olalım, kimseye zorla "Örtün," denilemeyeceği ortada. Ama bir süre sonra "Mini eteğim yüzünden taşlanabilir miyim?" korkusu duyanlar "Sakallı adamlar beni taciz eder mi?" sorusunu soranlar ne hissetmeli?
- Evet bu var, bunun karşısında da türbanı yüzünden eğitim hayatından vazgeçmek zorunda kalan insanlar var. Ama bizim sorunumuz demokratik kültürümüzün olmayışı! İki taraf da birbirine saygı duymayı öğrenmek zorunda, iki taraf da kendi yaşam tarzını, kendi ideolojisini karşı tarafa zorla kabul ettirme çabasından vazgeçmeli.

- Bunu yapabilir mi iki taraf da?
- Bunun için, aile içi eğitimden, okuldaki eğitimden işe başlamalı. Medya, siyasetçiler, entelektüeller, herkes söylemini değiştirmeli ve insan haklarına dayalı bir söylem geliştirmeli. Çünkü halkları galeyana getirmek çok kolaydır. Biz bunu çeşitli vesilelerle bu ülkede gördük...