kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Taxi Driver/ Collector's Edition (Sony Pics) Film: * * * * *Ekstralar: * * * * *Martin Scorsese'nin başyapıtı (1976) ilk gösterimlerinde derinlemesine tartışılmıştı. Değeri zamanla artan filmlerdendir bu. 26 yaşındaki Vietnam gazisi taksi şoförü Travis Bickle'ın yavaş yavaş çıldırmasına uzanan öyküler var. Ne mutlu ki, bu özel versiyon da Türkiye'de satışta. İki disklik pakette filmle ilgili her türlü malzeme var: De Niro'dan Oliver Stone'a pek çok yorum ve senarist Paul Schrader'in film boyu anlatımı da mevcut. Her yıl 50 kez seyretseniz doymazsınız.

The Star Maker / Yıldız Avcısı (Video Express) Joe Morelli bir 'yıldız avcısı'dır. Bir küçük kasabadan diğerine sürekli seyahat eden üçkâğıtçı bir adam en iyi film stüdyoları için çalışan bir yetenek avcısı olduğunu iddia eder. Filmlerin büyüsü ve sıradan insanların sıradışı hayalleri üzerine hayat dolu ve eğlenceli bir hikâye.

Blue Planet / Mavi Gezegen (BBC / Tiglon) Dizi (4 disk): * * * Ekstralar: * * Muhteşem dizi Planet Earth tam manasıyla evladiyelikti. Blue Planet de ona kardeş gelmiş oldu. Bu, okyanusların doğal tarihi üzerine yapılmış en kapsamlı seri. David Attenborough imzalı, akla zarar görüntülere sahip bu su destanı, denizlerin en korkunç, en görkemli anlatısı. George Fenton'ın enfes 'soundtrack'i eşliğinde filmin teknik parlaklığı ve ses kalitesiyle, adeta bir haz şöleni. Dört DVD yetmezmiş gibi ekstralar da bol kese. Kaçmamalı.

Jade Warrior / Savaşçı (Video Express) Film: * * Ekstralar: Yok Jade Warrior, iyi ve kötü arasındaki ezeli savaşın ortasındaki destansı bir aşk hikâyesini anlatıyor. Kalevala olarak bilinen dünyaca meşhur bir Fin halk efsanesinden, ayrıca Çin mitolojilerinden esinlenilen film, fantezi ve Kung Fu'yu birleştiriyor. Finlandiya sinemasında daha önce görülmemiş yaratıcı efektlerle tamamlanan, hayal gücü dorukta, görsel olarak etkileyici bir film. Bu nedenle Jade Warrior, anime filmlerde Avrupa'nın da söz sahibi olduğunun kanıtı.
Haberin fotoğrafları