kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Bir garip benzetme

HÜRRİYET'İN haberine göre, bir askeryetkili, akredite olmayan Zaman, Vakit, Bugün, Yeni Şafak, Star, Kanal 7 ve Samanyolu isimli medya kuruluşları için şöyle konuşmuş: "Atatürk, cumhuriyet ve ordu ile problemi olanları akredite edemeyiz. Aksi halde, PKK uzantısı legal yayın organı temsilcilerine de kapıları açmamız gerekiyor"
Bu ne mantık!!! Fehmi Koru, Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Hüseyin Gülerce, Prof. Eser Karakaş, Sami Selçuk, Selahattin Sadıkoğlu, Ali Atıf Bir, Mehmet Ali Ilıcak, Gülay Göktürk, Şahin Alpay, Ekrem Dumanlı... bu kişiler, terör örgütü PKK yandaşlarıyla bir tutulabilir mi?
Kimsenin Atatürk'le, orduyla veyahut cumhuriyetle bir sorunu yok.
Onlar, cumhuriyete demokratik derinlik kazandırmak; ordunun "koruma kollama" sloganı altında siyasete müdahalesini engellemek; her adımda Atatürk'e referans yapılan dogmatik ve ideolojik devlet yapısından kurtularak, çağdaş dünyanın bir parçası olmak istiyorlar.
Haberde "Genelkurmay'dan bir yetkiliye" atıfta bulunuluyor. Ama, şerefli Türk ordusunun hiçbir mensubunun böyle bir karşılaştırma yapabileceğini sanmıyorum.