kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Baykal sıkıntılı

BİLMİYORUM, ekranlarınızın başında Ankara'daki durgunluğu fark edebildiniz mi? O müthiş gerilimli günlerden sonra, siyasetin üzerine ölü toprağı serilmiş gibi. CHP Grubu adına konuşan Kemal Kılıçdaroğlu bile, iğneleyici üslû buna rağmen, milletvekillerini harekete geçirmeyi başaramadı.
Baykal dışa dönük siyaset yapmak yerine, daha ziyade partisi içindeki muhalefetle uğraşmak niyetinde. Genel Kurul'da konuşmak istememesinin haklı bir sebebi var: Seçim öncesi konuştu... konuştu... evvelki gün Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediklerinin daha ağırını dile getirdi de ne oldu?
Zaten, Tayyip Erdoğan da, CHP sözcüsünün yolsuzluk suçlamalarına ve çeşitli iddialarına karşı, 22 Temmuz'da partisine halkın teveccühünü hatırlatmakla yetindi. Baktım AK Parti 22 Temmuz'u bir nevi zırh gibi kullanıyor. Hangi eleştiri gelirse gelsin, "Millet iradesi" nin verdiği rahatlıkla bunları geçiştiriyor.
AK Parti'nin zafer sarhoşluğuna kapılmaması, CHP'nin de mağlubiyet ezikliği yaşamaması, demokrasinin rayında gitmesi açısından çok önemli.